Atenție la ce puneți pe masă de sărbători! Inspectorii sanitar-veterinari au descoperit produse din carne de porc cu bacteria E. coli. În urma verificărilor în magazine și abatoare din patru mari orașe din țară, printre care și Capitala. Potrivit Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, bacteria a fost depistată în pasta de mici dintr-o carmangerie bucureșteană, pe suprafața unei carcase de oaie dintr-un abator din județul Buzău, într-o probă de hamburger ridicată dintr-un supermarket din Gorj, precum și în micii din carne de porc și vită dintr-un supermarket din județul Tulcea. Cumpărătorii spun însă că au încredere în carnea găsită în magazine și la târgurile de Crăciun.
VOX: "Nu ne e frică, pentru că o să cumpărăm de la magazine care sunt organizate cum trebuie, cu inspecții de sănătate, cum trebuie."
În această perioadă, afacerile cu carne de porc sunt în floare pe internet. Românii au scos la vânzare porci crescuți în propriile gospodării, pe care îi vând cu șapte lei kilogramul. Carnea este însă neverificată și poate chiar să va pună viață în pericol.
VOX: "Au apărut și pe internet oameni care vând carne de porc, v-ar tenta să cumpărați de acolo? Este foarte adevărat, dar nu să iei carne. Și dacă iei, te duci să faci analiză de trichineloză și după aia poți s-o consumi."
Medicii trag un semnal de alarmă și spun că ar trebui să avem mare grijă atunci când cumpărăm carne de porc.
Carnea de porc s-ar putea scumpi cu 25%, în lunile următoare, pe fondul scumpirii furajelor. Și asta deși se înregistrează un minimum istoric al valorii porcilor la poarta fermei. Avertismentul vine din partea...
A.N.S.V.S.A. revine asupra deciziei care a speriat gospodarii și medicii veterinari din România! După ce a anunțat, zilele trecute, că, de Ignat, oamenii care vor să sacrifice porcii pentru consum o pot face doar în prezența...
Fermierii, contraziși de Ministerul Agriculturii! Potrivit unui comunicat transmis de ministerul condus de Petre Daea, scumpirea cărnii de pasăre și porc nu este justificată de situația din piață.
Se apropie sărbătorile de Paște, iar românii se pregătesc de cumpărături.... serioase. Carnea nu poate lipsi de pe mese, dar nu întotdeauna aprovizionarea se face din magazine. Autoritățile recomandă evitarea cumpărării produselor din carne, în afara locurilor autorizate, din cauza pericolului pentru sănătate.
Îngrijorare în rândul oierilor, cu o săptămână înaintea Paștelui! Românii nu se mai înghesuie la stâne, ca în anii trecuți, ca să cumpere carne de miel pentru masa de Paște. În ton cu vremurile, ciobanii s-au reorientat...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019