Noul Parlament, cu peste o sută de senatori și deputați în plus, trebuie să se încadreze în același buget ca și cel prevăzut pentru acest an. Conducerea Camerei Deputaților și cea a Senatului caută soluții, iar misiunea e grea, pentru că toți cei 588 de parlamentari trebuie să beneficieze de indemnizație, sumă forfetară, cazare și mașină de serviciu.
CRIN ANTONESCU, președintele Senatului "Este vorba de probleme tehnice, logistice si de alta natura finalmente sigur ca ele vor fi decise."
IOAN OLTEAN, deputat PDL "Daca vrem sa reducem o parte din aceste drepturi si e normal sa analizam si sa o facem pentru ca Romania strabate o perioada foarte grea atunci trebuie sa discutam la modul global, adica care sunt facilitatile."
Mai există o problemă pentru ședințele noului Legislativ. La Senat ar fi nevoie de încă 30 de fotolii pentru aleși, iar în sala Camerei Deputaților ar mai trebui amplasate 80 de scaune.
EUGEN NICOLĂESCU, deputat PNL "Sunt sali in care intrau un numar minim de parlamentari. Acolo va trebui sa se gaseasca un fel de suplimentare, de stat pe doua randuri. Comisia de buget are o sala neincapatoare, va trebui sa se faca un alt sistem de aranjare in sala. Sa stea la balcoane parlamentarii? Mi se pare ca este degradant si mi se pare ca este o gluma proasta."
Secretariatele Generale ale celor două Camere au luat în calcul și situația ședințelor comune, în condițiile în care în cea mai mare sală din Parlament ar fi necesare încă 76 de locuri.
Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.
Mișcările sociale iau amploare, în România! După valul de proteste declanșate de polițiști, ceferiști, angajați din Sănătate și mineri, fermierii ies și ei în stradă, nemulțumiți de lipsa sprijinului financiar din partea statului.
110 milioane de euro într-un singur an, contribuția la bugetul de stat a Grupului Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, deținut de Viorel Micula și Ioan Micula! Economia românească...
Parlamentul nou-ales se întrunește după comunicarea rezultatelor finale ale alegerilor la convocarea președintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri, potrivit Constituției României. Camera Deputaților...
12 partide, ONG-uri și fundații s-au unit sub o singură platformă, Partidul Ecologist Român. Cătălin Ivan, fondatorul formațiunii Alternativa pentru Demnitate Națională, a explicat de ce adeziunea la PER reprezintă o soluție pentru cei care își doresc o Românie sănătoasă. "Avem nevoie de un un proiect românesc în Europa, de o viziune a noastră în Europa", spune fostul europarlamentar, care susține și ideea unui fond de solidaritate cu cetățenii, din partea partidelor politice parlamentare, mai ales acum în timpul pandemiei.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019