Date companie
 
 
 
 

Celebrul cascador-actor Szobi Cseh a fost înmormântat cu onoruri militare, pe Aleea Actorilor din Cimitirul Beluu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 August 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cimitir, inmormantat, aleea, bellu, inhumat, szobi, cseh, actorilor
 

Celebrul cascador Szobi Cseh a fost înhumat, duminică, pe Aleea Actorilor, din Cimitirul Bellu, cu onoruri militare. Trupul neînsuflețit fusese depus, sâmbătă dimineață, la capela cimitirului, acolo unde sute de persoane au venit să-i aducă un ultim omagiu îndrăgitului artist. Printre cei care au trimis coroane de flori și au transmis condoleanțe familiei s-au numărat președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta. La înmormântarea lui Szobi Cseh au participat sute de persoane, prieteni, colegi, dar și admiratori ai cascadorului, oameni care i-au îndrăgit filmele și l-au apreciat ca om și ca profesionist.

MONICA POP, manager, S.C.U.O. București "Se spune că nimeni nu este de neînlocuit! Eu cred că Szobi e de neînlocuit, și niciodată n-o să apară o persoană, care să-l poată substitui, pentru că a fost un om deosebit, un cascador deosebit, cu un curaj nebun."

VOX "Cât a fost actor, ne-am veselit, ne-am bucurat de ceea ce făcea el pe ecran."

VOX "Am venit să-l vizităm pentru ultima dată, pe acest mare actor."

VOX "Colegul meu, prietenul meu, partenerul meu de joc, de film, de cinematografie. Un bărbat adevărat, un om adevărat, cum ar trebui să fie tot românul nostru, pe pământul ăsta."

Cascadorul Szobi Cseh s-a stins din viață în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 71 de ani, la Institutul Clinic Fundeni din București, după o grea suferință provocată de o formă de cancer osos, cunoscută sub denumirea de mielom multiplu. Szobi Cseh a fost cel mai prolific și cel mai cunoscut cascador al cinematografiei române, cu peste 150 de filme la activ. Debutul și l-a făcut în pelicula "Dacii", regizată de Sergiu Nicolaescu. Szobi Cseh a fost pasionat și de sculptură, devenind membru de onoare al Uniunii Artiștilor Plastici și membru al Asociației De Arte Da Vinci. Unul dintre proiectele sale de suflet a fost, însă, centrul "Gladiator", inițiat în anul 2005, având drept scop prevenirea și combaterea comportamentului antisocial la copiii lipsiți de posibilități materiale, orfani sau cu handicap. Centrul Sportiv Apollo, din sectorul 3 al capitalei, va primi numele lui Szobi Cseh. Pentru talentul și profesionalismul dovedite în cinematografie, teatru și televiziune, precum și pentru implicarea în combaterea unor fenomene sociale negative, celebrul cascador-actor a fost distins de Președinția României, post-mortem, cu medalia și brevetul Ordinul Național Steaua României - în grad de Cavaler. Szobi Cseh a mai fost decorat, în timpul vieții, cu Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Pregătiri pentru redeschiderea parcurilor și grădinilor publice, în București ( 13 Mai 2020 )

    Parcurile, grădinile publice și cele zoologice din București se redeschid, vineri, odată cu încetarea stării de urgență. Decizia a fost luată de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, iar anunțul a fost făcut...

  • Mihai Constantinescu, decorat post-mortem ( 31 Octombrie 2019 )

    Mihai Constantinescu a fost condus, astăzi, pe ultimul drum! Familia, prietenii dragi, dar și persoane care l-au apreciat pe artist pentru cariera sa de excepție au luat parte la înmormântarea îndrăgitului interpret, care a avut...

  • Un polițist din Suceava s-a împușcat în cap ( 6 August 2019 )

    Un polițist a fost găsit împușcat în cap, în apropierea unui cimitir! Potrivit IPJ Suceava, polițistul, în vârstă de 32 de ani s-a împușcat în cap, ieri, cu pistolul din dotare, în mașina personală, pe un deal de la marginea orașului Suceava.

  • Comemorarea lui Eminescu, la Cimitirul Bellu ( 15 Iunie 2019 )

    Mihai Eminescu, comemorat cu onoruri, la Cimitirul Bellu din București, acolo unde este își doarme somnul de veci. Astăzi, 15 iunie, se împli­nesc 130 de ani de la moar­tea geniului poeziei românești, Mihai Eminescu.

  • Marș de solidaritate, pentru Cimitirul Valea Uzului ( 9 Iunie 2019 )

    Marș de solidaritate, în cazul cimitirului de la Valea Uzului! Peste 300 de români și maghiari au participat la o adunare de solidaritate interetnică româno-maghiară, sîmbătă după-amiază, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2