Circulație îngreunată, în zonele peste care s-au abătut ninsorile abundente! În Pasul Tihuța din Bistrița-Nãsãud viscolul și ceața densã le-au dat bãtãi de cap conducătorilor auto. S-a circulat cu viteza melcului, iar unii șoferi au fost nevoiți sã tragã pe dreapta.
VOX "- Am staționat și, din cauza vântului, i-a cazut colegului antena de la stație. - E vânt puternic? - Da, e vânt puternic. Ceața! - Cu ce viteza circulați? - Cu 40 domnu`!"
VOX "- Câți metri e vizibilitatea? - Unde 50, unde 20, unde 10!"
VOX "Începe să viscolească! Începe! Ce să facem, așa e iarna. Viteza redusă, mai multă atenție și mergem încetișor."
Dacã șoferii nu prea sunt încântați de venirea iernii, în stațiunile montane, în schimb, zãpada a adus bucurie mare!
VOX "- Să sperăm că o să mai ningă? - Păi, sperăm, normal! Mai ales că avem și condiții de schiat."
Salvamontiștii le recomandã turiștilor cât mai multã prudențã și un echipament adecvat, atunci când pornesc pe cărările montane.
Doi tineri, lipsiți de experiență și fără echipament corespunzător, au solicitat ajutorul salvamontiștilor pentru a ajunge în siguranță în orașul Codlea. Potrivit Salvamont Brașov, persoanele rătăcite au fost localizate în noaptea de joi spre vineri în Măgura Codlei, zona Piatra Albă.
Iarna prelungită este pe sufletul turiștilor mari și mici, care aleg stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor, ca destinație de vacanță ori pentru a petrece weekend-ul. Supranumită Perla Apusenilor, stațiunea este...
Primăvara și-a intrat în drepturi, iar practicarea sporturilor de iarnă, în majoritatea stațiunilor montane de la noi, nu este favorizată de vremea caldă specifică acestei perioade. Cu toate acestea, pârtiile din Stâna de Vale sunt numai bune pentru schi.
Dacă pe pârtiile din alte stațiuni sunt înregistrate valuri de accidente, la Stâna de Vale, în județul Bihor, condițiile de pe pârtii permit desfășurarea în condiții de siguranță a sporturilor de iarnă. Mai mult, dacă, în alte zone...
Iarna și-a reintrat în drepturi, în majoritatea regiunilor din țară! În Capitală, peste 300 de utilaje de deszăpezire și peste 400 de lucrători au intervenit în cele șase sectoare, pentru a împrăștia material antiderapant și pentru a elibera carosabilul de zăpada depusă. Cele mai multe utilaje, 76, au acționat în Sectorul 6 al Capitalei, iar cei mai mulți lucrători, 171, în Sectorul 1. La nivel național, drumarii au intervenit cu circa 1.200 de utilaje și au împrăștiat aproape 10.000 de tone de material antiderapant pe drumurile naționale și pe autostrăzi, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019