Responsabilii din Educație fac eforturi pentru a depăși confuzia în care se zbat părinții preșcolarilor vizați de admiterea în clasa I sau în clasa pregătitoare. Clarificările suplimentare au venit din partea purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, în urma discuțiilor purtate de ministrul Educației, Cătălin Baba, cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu.
DAN SUCIU, purtător de cuvânt, Guvern: "Înscrierea copiilor se face fără nicio evaluare prealabilă. (...) Această înscriere a elevilor în școală se face după un calendar foarte clar. Până la 5 martie, copiii vor fi înscriși în școlile care sunt apropiate locuinței lor. (..) Dacă nu se dorește, (...) înscrierea se va face în perioada 5 -20 martie, în orice școală dorește părintele."
Cătălin Baba, a declarat că părinții își pot duce copiii la ce școli doresc și că nu există niciun motiv pentru ca părinții să dea bani pentru înscrierea copiilor. Oficialul a precizat că, în cazul în care părinților li se vor cere bani, aceștia sunt rugați să anunțe ministerul.
CATALIN BABA, ministrul Educației: "Există, în acest moment, și continuă, campanii de informare la nivel local. (...) Nu există, legal vorbind, niciun motiv pentru care părinții să dea foloase materiale sau bani pentru înscrierea copiilor."
Toate materialele și documentele necesare pentru înscrierea copiilor se găsesc pe site-ul ministerului și pe cele ale Inspectoratelor Școlare. Cei interesați se pot informa și apelând la numărul de telefon 0800816, urmat de trei cifre care reprezintă indicativul județului.
Himera învățământului online, subliniată de fostul europarlamentar Cătălin Ivan! În urma experienței sale ca membru în Comisia de învățământ a Parlamentului European, Cătălin Ivan avertizează în legătură cu consecințele negative asupra copiilor în cazul folosirii îndelungate a acestei forme de învățământ.
Asociația Școlilor Particulare cere în instanță redeschiderea tuturor unităților de învățământ și grădinițelor particulare și de stat închise prin hotărâri ale comitetelor județene pentru situații de urgență.
UNICEF avertizează că accesul inegal la învățământul de la distanță adâncește criza educației! Reprezentanții organizației susțin că 1,2 miliarde de elevi sunt în continuare afectați de închiderea școlilor din cauza pandemiei de COVID-19.
Cu educația și sănătatea de acum, un copil născut în România, în 2017, va avea, la 18 ani, o productivitate de doar 60% din potențial. Cel puțin așa rezultă din Indexul Capitalului Uman calculat de Banca Mondială, pe baza...
Instabilitatea financiară, principala temere a românilor! Cel puțin așa rezultă din cel mai recent studiu privind preocupările financiare, din care mai reiese că românii consideră că educația financiară în familie este esențială.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019