Situație paradoxală, în sistemul de sănătate din România! În urma clasificării efectuate de Ministerul Sănătății, clinicile private, cu dotări de ultimă generație, dar specializări puține, au ajuns să primească același rang cu spitale orășenești, în care, pe hârtie, specializările sunt multe, însă gândacii umblă pe pereți. Un spital din Vaslui, în care faianța a căzut, pereții sunt plini de igrasie, iar instrumentarul este ruginit, a primit rangul trei, la fel ca un spital privat modern.
VOX "De exemplu, vine un bolanv sã-i facem o interventie, dar noi nu putem sã facem aici, cât de micã este, cã, în primul rând, dacã facem o anestezie ne trebuie o asistentã, noi nu avem oxigen, nu avem cu ce sã montãm o perfuzie, nu avem ată de cusut."
VOX "O parte au posibilitãti, o parte nu. Cu banii dati la o consultatie la privat, unii trãiesc o sãptãmânã."
În funcție de clasificările făcute de Minister, Casa de Asigurări de Sănătate va deconta un anumit număr de servicii. Cu alte cuvinte, un spital modern, cu capital privat, va primi aceeași sumă de bani ca unul de stat aflat în paragină.
dr. LELIA CROITORU, medic, Spitalul Județean Vaslui "Nu s-a investit material în acest ambulatoriu de 30 de ani, el intrã într-o concurentã neloialã cu unitãtile private din oras, mã refer la toate cabinetele particulare."
Casa Națională de Asigurări de Sănătate a alocat, anul acesta, pentru spitale, 1,7 miliarde de euro, din fondul total de 3,9 miliarde de euro.
Peste jumătate dintre români au carii dentare, iar un sfert din populație suferă de afecțiuni și sângerări gingivale sau de boală parodontală deja instalată. Asta rezultă din Barometrul Stomatologiei 2025, ale cărui date au fost prezentate...
Jandarmeria Română atrage atenția asupra unei informații false rostogolite pe rețelele de socializare. ”Ar trebui să știți că peste 30% din efectivele jandarmeriei nu sunt români, sunt aduși după toate probabilitățile din Franța”, este conținutul...
Un stil de viață sănătos este foarte important pentru menținerea stării noastre de sănătate și reducerea îmbolnăvirii, atrag atenția medicii și specialiștii în domeniu. Alimentație sănătoasă înseamnă, în primul rând, echilibru între alimentele consumate la fiecare masă, dar și diversitate a acestora și a suplimentelor. Astfel organismul nostru trebuie să beneficieze de toate substanțele nutritive necesare funcționării în condiții optime, pe perioadă îndelungată, pentru a nu ajunge să ne îmbolnăvim.
Obezitatea, o problemă de sănătate publică majoră, care afectează tot mai multe persoane, indiferent de vârstă! În țara noastră, prevalența obezității este în creștere, ceea ce indică o posibilă viitoare creștere a incidenței cancerelor asociate.
Starea precară a sănătății românilor, reflectată în Raportul ”Health at a Glance: Europe 2024. State of Health in the EU Cycle” 2024, publicat de Comisia Europeană și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică! Conform...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019