Abuzurile făcute de bănci, în baza clauzelor introduse în contractele de credit, vor deveni istorie, de la 1 octombrie, dată la care intră în vigoare legea care permite denunțarea lor. Concret, de la 1 octombrie, Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor și asociațiile de consumatori vor putea denunța în justiție clauzele abuzive existente în contractele de împrumut. În acest sens, Banca Națională a României solicită instituțiilor de credit să intre în dialog cu clienții nemulțumiți, pentru a evita procesele.
BOGDAN NICA, președinte, A.N.P.C. "Există acest risc al clauzelor abuzive, ce pot duce la multe probleme și la multe reclamații justificate. Și, atunci, evident, constatarea o face A.N.P.C.-ul, pe legea românească. Decizia finală o ia o instanță."
Protecția Consumatorilor a primit deja mii de plângeri din partea clienților nemulțumiți de relația cu băncile. Dacă instanța decide că o clauză este abuzivă, banca va fi obligată să o scoată din toate contractele în derulare și să-i despăgubească pe clienți.
BOGDAN OLTEANU, viceguvernator B.N.R. "Nu există clauze abuzive acceptabile. Orice clauză abuzivă trebuie eliminată, deîndată, din orice contract, între orice părți, în condițiile procedurilor stabilite de lege, iar cel care a beneficiat de pe urma clauzelor abuzive este dator să-l despăgubească pe cel care a fost păgubit."
Potrivit estimărilor B.N.R., pierderile înregistrate de bănci, după intrarea în vigoare a noilor prevederi legale, ar putea depăși un miliard de euro.
Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a oferit explicații, în cursul săptămânii, cu privire la propunerea de unificare a instituțiilor de cultură și implementarea contractelor pe perioadă...
Elitele avocaturii românești, premiate, joi seară, în cadrul celei de-a patra ediții a galei Romanian Legal Awards! 30 de trofee au fost acordate anul acesta, pentru a răsplăti eforturile, inovația...
România are un nivel scăzut de trai, comparativ cu alte state europene, dar, în mod surprinzător, se situează printre țările fruntașe la risipa de hrană. Totuși, românii au devenit conștienți de această risipă...
Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.
Legea care prevede majorarea pensiilor cu 40% este constituțională! Judecătorii Curții Constituționale a României au respins obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru aprobarea rectificării bugetului de stat și a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, care prevăd, printre altele, majorarea cu 40% a punctului de pensie.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019