Multi clienti care nu sunt de acord cu noile conventii de credit vor da bancile în judecata. De luni, la multe banci intra în vigoare modificarile din contracte, facute prin diferite acte aditionale.
Desi ar fi trebuit in conformitate cu prevederile ordonantei 50, sa usureze povara comisioanelor asupra clientilor, bancile percep în continuare multe dintre aceste comisioane si, practic, nivelul ratelor se mentine la acelasi nivel, ca si pana acum. Sunt chiar situatii in care anumite banci au pastrat in noile conventii de credit comisioanele ilegale, sub o alta denumire. Mai mult sunt semnalate numeroase situatii in care bancile nu si-au notificat clientii ca sa se prezinte la unitatea bancara, pentru negocierea actului aditional. Potrivit reprezentantilor bancilor, in cazul in care clientul nu se prezinta la banca, atunci noua conventie de credit intra in vigoare prin acord tacit. In acest caz, clientul este, practic, obligat sa accepte conditiile impuse de banca.
"Nu am primit notificarea, în conditiile în care sunt clientul bancii ca firma si ajung zilnic la banca. Mi-au propus o formulare ilegala, deci, au afirmat ca în considerarea Ordonantei, comisionul de risc agreat de mine se va redenumi în comision de administrare. Nu exista asa ceva legal!"
"Am venit sa ma informez în legatura cu actul aditional despre care se tot vorbeste în presa. -V-a chemat banca? -Nu. Nu am primit nicio notificare!"
"Noi avem o singura problema cu transformarea comisionului de risc în comision de administrare, pentru ca în loc sa fie eliminat cum se solicita în Ordonanta 50, este redenumit!"
Pâna acum, peste 3.000 de clienti ai bancilor au semnat actele necesare pentru a da institutia financiara la care au credite, în judecata.
"Am depus o contestatie si sper sa nu ne trimita la Protectia Consumatorului si la instanta, sa ne mai plimbe pe drum.Chiar sunt surprinsa de îndrazneala lor, de a ne desconsidera ca si clienti."
"Daca sunt clienti nemultumiti, ma voi asocia cu ei numai sa se rezolve problema si sa nu platesc bani în plus."
"Am depus o contestatie, pentru moment exact pe aceasta problema a comisionului de risc, redenumit în comision de administrare."
Potrivit Newsin, de luni, noile contracte vor intra în vigoare, indiferent daca s-au semnat sau nu actele aditionale, iar bancile vor percepe în continuare comisioanele. Juristii sustin, insa, ca regula acordului tacit nu este corect interpretata de bancheri, pentru ca, din punct de vedere legal, in cazul in care clientul nu se prezinta la banca pentru a negocia actul aditional, atunci ar trebui sa ramana in vigoare contractul de credit in vechea forma. Reprezentantii bancii nu au dorit sa dea lamuriri în legatura cu negocierile cu clientii, care vor avea loc în perioada urmatoare.
Sute de clienți ai unor bănci din Lituania și Estonia, atacați de hackeri din România! 600 de clienți au fost prejudiciați cu 200.000 de euro. Din momentul declanșării anchetei coordonate de procurorii...
Programul Noua Casă, la start! Față de vechiul program Prima Casă, acesta vine cu mai multe schimbări. Astfel, valoarea locuințelor vechi sau consolidate, care pot fi achiziționate, crește la 70.000 de euro, cu un...
Programul "Casă Nouă" este gata să înceapă! Anul acesta, plafonul maxim a fost ridicat la 140.000 de euro. Astfel, cei care vor să acceseze un credit în valoare de 646.000 de lei, vor fi nevoiți să plătească o rată...
Pandemia de coronavirus a închis multe afaceri, dar unii antreprenori s-au ambiționat să reziste chiar și cu restricțiile impuse de autorități. Un lanț de cofetării din capitală a înțeles că cel mai important lucru este să...
Românii care au probleme cu băncile au putut apela la ajutorul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar și pe timp de pandemie, chiar dacă restrictiile impuse au prelungit timpul de soluționare...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019