Date companie
 
 
 
 

Comisie ministerială la Spitalul Județean Galați, în cazul infecției nozocomiale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Septembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, infectie, bacterie
 

O comisie formată dintr-un reprezentant al Ministerului Sănătății și doi ai Institutului Național de Sănătate Publică Iași cercetează cauzele care au provocat aparitia infectiei de la Spitalul Județean ''Sf. Apostol Andrei'' din Galați. Doi pacienți au murit în mai puțin de o săptămână, după ce au fost internați la Secția de Neurochirurgie si au contactat o bacterie extrem de periculoasã. Comisia își desfășoară activitatea în paralel cu cea constituită la nivelul DSP Galați.

VALENTIN BOLDEA, purtător de cuvânt DSP Galați: "Vom vedea care sunt deficientele care au dus la aparitia acestui focar de infectie nozocomialã. Tot acest germene este citat ca si demolator de spitale. În alte tãri chiar s-au demolat spitale datoritã acestui germene care nu a putut fi eradicat."

Medicii susțin, însă, cã bacteria nu a fost fatală pentru pacienți, ci doar le-a agravat starea.

dr. DOREL FIRESCU, dir. medical Spitalul de Urgență Galați: "Nu a spus nimeni cã nu a influentat nicicum, cã nu a fost esentialã. Starea lor initialã a fost cea care ducea oricum la deces!"

Cei doi bărbați care au murit aveau unul 31, celălalt 65 de ani. Un alt pacient se află în stare gravă la Secția de Terapie Intensivă. Cei 3 pacienți au fost internați în urma unor accidente rutiere, nu din alte cauze medicale.

vox cumnatul victimei: "Am vãzut o chestie pe usã acolo si mi-a spus: tu nu vezi ce scrie? Dar de unde a apãrut chestia asta, cã noi nu am plecat de acasã bolnav cu boala asta. Înainte de operatie a fost constient, doamnã, am vorbit cu el! Când a intrat în operatie nu s-a mai trezit!"

Conducerea Consiliului Județului Galați a cerut managerului spitalului un raport complet, pentru a lua măsurile necesare. Cert e că aceasta situatie i-a determinat si pe medicii bucuresteni sa faca precizari despre cazul Fundeni. Si asta după ce la mai multe clinici de aici nu se mai fac internări. Măsura a fost luată după ce cativa pacienți ai spitalului din Capitală s-au îmbolnăvit de diaree acută.

dr. CARMEN ORBAN, dir. Institutul Clinic de Urgență Fundeni: "Nu avem infectie nezocomialã în Insitutul Fundeni si nu suntem în carantinã!"

În momentul de față, la Institutul Clinic Fundeni mai sunt internate 6 persoane diagnosticate cu diaree acută.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2