Finanțarea activităților de cercetare-dezvoltare și inovare, exemple de bune practici ale unor companii românești din domeniu și soluțiile de stimulare a transferului de tehnologie și de protejare a drepturilor de proprietate intelectuală -acestea au fost câteva dintre temele conferinței "Competitivitate, inteligență și valoare adăugată prin servicii de inovare". Evenimentul organizat de Patronatul Serviciilor Private din România și-a propus să aducă în prim plan potențialul inovativ al acestor servicii și să asigure cadrul formal pentru dezbaterea unor teme de actualitate pentru sectorul de inovare. Președintele Patronatului a subliniat necesitatea creării unei legături între mediul universitar și cel privat.
CRISTIAN PÂRVAN, președinte, Patronatul Serviciilor Private din România ”Trebuie să încercăm ca acest nucleu, care a rămas și a produs de-a lungul anilor, indiferent de ce se comentează, lucruri de valoare în România și oameni de valoare să intre și să fie, dacă vreți, o sinergie cu preocupările private, astfel încât preocupările private și sectorul privat să găsească niște resurse de care nu dispune acolo unde are nevoie.”
La discuții au participat și ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Mihai Câmpeanu, dar și ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. Acesta a anunțat că în luna mai se vor putea depune proiecte într-un sistem complet diferit, conceput în așa fel încât solicitantul să se concentreze foarte mult pe rezultat, și nu pe complicațiile proiectului.
EUGEN TEODOROVICI, ministrul Fondurilor Europene ”Totul electronic, dispare hârtia dintre noi și beneficiari, cu semnătură electronică. Cererea de finanțare va fi una simplă, cu foarte puține elemente solicitate. Bugetul se creează în mod automat de sistem.”
Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020 a fost aprobat de Comisia Europeană în data de 19 decembrie 2014. În cadrul acestui program vor fi finanțate proiecte care vor susține creșterea competitivității economiei, în special prin sprijinirea cercetării, dezvoltării și inovării, respectiv prin acordarea de fonduri destinate susținerii infrastructurii pentru tehnologia informației și comunicații. Programul are o alocare financiară de aproximativ un miliard trei sute treizeci de milioane de milioane de euro.
”România și noua dinamică a securității internaționale”! Este genericul sub care Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” a organizat cea de-a șasea conferință științifică internațională privind securitatea...
Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a avut, astăzi, o primă reacție după ce a fost demis de premierul Florin Cîțu. Într-o conferință de presă maraton, Voculescu a lansat numeroase acuzații la...
Românii vor putea accesa servicii medicale de la distanță! Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență care prevede posibilitatea furnizării serviciilor medicale la distanță, prin telemedicină, de către toți profesioniștii...
Asociația Școlilor Particulare cere în instanță redeschiderea tuturor unităților de învățământ și grădinițelor particulare și de stat închise prin hotărâri ale comitetelor județene pentru situații de urgență.
De astăzi, cardul de sănătate devine obligatoriu pentru anumite servicii medicale. Printre acestea, se numără serviciile de spitalizare de zi sau continuă, investigațiile paraclinice, precum RMN-ul sau ecografia...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019