Marele compozitor, Temistocle Popa, cel care a scris muzica din filmul "Veronica" dar și numeroase șlagăre, a fost condus, joi, pe ultimul drum! Deși a compus pentru mulți artiști români, puțini au venit să-și ia "adio" de la el. Compozitorul s-a stins din viață, marți, la vârsta de 92 de ani și a fost înmormântat la Cimitirul Ghencea din Capitală.
ANDREI TITUS "Cred că nu-i om care să nu-i fi cântat vreodată vreun refren, un om care a scris simplu, pentru toată lumea. Pierdem un mare compozitor, cred că ultimul reprezentant al unei generații, care ne-a lăsat șlagăre imense."
KEO "Eram fascinat să mă duc la el în birou și să cânt la pianul lui. El mi-a transmis pasiunea pentru muzică. Mi-a dat cel mai bun sfat din lume: să-mi trăiesc viața! A fost un om care și-a iubit viața, și-a iubit meseria familia, și-a respectat publicul și are toata dragostea mea."
CORINA CHIRIAC "Mi-l amintesc ca pe un delicat, cu mult umor și cu dragoste pentru muzica ușoară și pentru artiști cu adevărat. A făcut parte dintre boierii artei românești alături."
Compozitorul Temistocle Popa s-a născut la Galați, la 26 iunie 1921. Absolvent al Conservatorului din București, a urmat cursuri de perfecționare ale Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor. În 1961, a debutat cu prima sa compoziție, melodia "Lalele", care a devenit imediat șlagăr, în interpretarea lui Luigi Ionescu. De-a lungul carierei a fost recompensat cu numeroase premii și a fost distins cu Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de cavaler. În memoria ascultătorilor au rămas șlagărele pline de farmec semnate de Temistocle Popa, precum: "Chitare", "Cu cine semeni dumneata?", "Poiana cu flori", "Zorile" sau "Trecea fanfara militară".
Evenimente speciale, organizate de Școala Gimnazială nr. 59 din București, marți, la Universitatea Politehnică și la Sala ”Dalles” din București! În incinta Rectoratului Politehnicii a avut loc lansarea...
O monografie unică prin abordare și conținut a fost lansată la Târgul de Carte Gaudeamus, în prezența unui public numeros. 700 de pagini, 12.582 de absolvenți în perioada 1982-2024 și sute de învățători și profesori...
Înmormântarea unui preot din Dorohoi, decedat, pe 15 octombrie, din cauza bolii COVID-19, organizată în condiții restrictive! Circa 50 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au supravegheat înhumarea preotului...
Alegerile locale din 27 septembrie forțează desfășurarea cursurilor în online. Măsura va fi aplicată începând de vinerea viitoare și până în 29 septembrie, după încheierea alegerilor. O măsură temporară, după...
„Nu negociem siguranța cetățenilor și nici aplicarea legii!” a declarat, astăzi, secretarul de stat în M.A.I., Bogdan Despescu, în urma controverselor privind întâlnirea unor șefi din Poliție cu interlopii din clanul Duduianu.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019