Date companie
 
 
 
 

Concurs de tăiere a porcilor, la Oradea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Decembrie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bani, concurs, oradea, porci, osorhei, sarmani
 

Concurs inedit la Oradea! Porcii din fermele localnicilor de la periferia orașului au fost sacrificați, iar carnea a fost pregătită pentru a ajunge pe masa de sărbători a oamenilor din localitatea Oșorhei. Nouă echipe s-au înscris în concursul de pregătire a cârnaților, caltaboșilor, tobei și toroșului de porc. Banii strânși din vânzarea preparatelor vor fi donați familiilor sărmane. Participanții la concurs au pregătit porcul sacrificat după toate regulile. Măcelarul a tranșat, apoi, carnea după dorința cumpărătorului. Între timp, gospodinele au preparat umplutura pentru cârnați și caltaboși și au pregătit pomana porcului. Pomana porcului a fost servită în aer liber, la minus șase grade celsius, dar asta nu i-a împoedicat pe oameni să mânânce cu poftă.
Succesul concursului de tăiat porci îi îndeamnă pe organizatori să plănuiască reeditarea acțiunii și la anul. Ba, s-ar putea ca atunci distracția să se prelungească. Există credința că, începând din noaptea de Ignat porcii nu se mai îngrașă și trebuie sacrificați pentru a nu mai consuma hrana degeaba. În tradiția populară, cei care nu au porc în gospodărie e bine să taie măcar o pasăre, ca să fie feriți de boli.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2