În sfârșit, autoritățile au stabilit condițiile privind începerea anului școlar! Ministrul Educației, Monica Anisie a dat asigurări, astăzi, că a pregătit revenirea elevilor la școală în condiții de siguranță. Ea a precizat că se va deschide un portal intitulat educațiacontinuă.edu.ro, unde elevii și părinții pot găsi informațiile necesare cu privire la noul an școlar. Anisie spune au fost identificate soluții în ceea ce privește desfășurarea procesului educațional, dar și în ceea ce privește măsurile sanitare impuse, în actuala situație epidemiologică. Astfel, au fost puse la punct ghiduri, organizate pe fiecare nivel de învățământ, de la educația timpurie, până la învățământul vocațional, profesional și tehnic și, nu în ultimul rând, învățământul special. Totodată, au fost create repere metodologice, care vin în sprijinul profesorilor.
MONICA ANISIE, ministrul Educației „Astfel, profesorii vor putea reduce decalajele în ceea ce privește modalitatea de predare din timpul suspendării cursurilor. Prin urmare, pot face o analiză referitoare la ceea ce aveau în planificarea calendaristică, realizată înainte de suspendare cursurilor, ce anume s-a predat în timpul suspendării cursurilor și ceea ce elevul a reținut în perioada în care învățământul s-a mutat în spațiul online.”
Anisie susține că sunt prevăzute măsuri prin care cadrele didactice se pot concentra asupra elevului și nu pe birocrație. La rândul lui, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că declarația pe propria răspundere a părinților, extrem de controversată în ultimul timp, a fost eliminată, iar triajul epidemiologic se va face observațional.
NELU TĂTARU, ministrul Sănătății „Nu va mai fi acea declarație pe proprie răspundere, urmând ca fiecare dintre noi să avem acel triaj observațional, din informarea părintelui sau observarea elevului, precum și adaptarea sau nu după un triaj epidemiologic, cu exsitența unui personal medical calificat. Fiecare din acești elevi, va fi însoțit în toată această perioadă, iar nicio decizie nu va fi luată fără să aibă acordul părintelui. Copiii de la grădiniță, pâna la 5 ani, nu vor purta mască. Regulile impuse, în condițiile unei pandemii, le vom respecta în funcție de fiecare scenariu în parte. Vrem și considerăm că cele mai multe școli desfășoară o activitate într-un scenariu 1, ceea ce este de dorit, dar rămane la latitudinea și liberatea, adapării celor 3 scenarii la fiecare unitate școlară.”
Ministrul Sănătății a mai precizat că menținerea distanței este, în continuare obligatorie, și că este nevoie de culoare de siguranță și de o decalare a programului pentru clasele primare. Tătaru a menționat că pe 7 septembrie va fi prezentată situația fiecărei școli, iar, pe 10 septembrie, consiliile de administrație vor comunica în ce mod au decis să înceapă școala.
Sute de mii de noi doze de vaccinuri împotriva tuberculozei și hepatitei B, disponibile în perioada următoare! Ministerul Sănătății a anunțat că a achiziționat 406.000 de doze de vaccin anti TBC...
Sindicaliștii din sistemul sanitar nu sunt de acord cu ordinul ministrului Sănătății, care va impune testarea periodică a personalului medical nevaccinat și obligativitatea suportării costurilor din buzunarul...
Trei elevi au fost eliminați de la proba de matematică a Evaluării Naționale, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Elevii au fost descoperiți, joi, cu telefoane mobile în sala de examen, lucru...
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, explicații privind propunerea ca urșii agresivi să fie tranchilizați și relocați sau împușcați în 24 de ore. Tanczos Barna a precizat că se va interveni astfel în cazul urșilor...
Emoții mari, astăzi, pentru viitorii liceeni! Absolvenții de clasa a VIII-a au susținut prima probă a examenului de Evaluare Națională: cea la limba și literatura română. Elevii au avut de rezolvat două subiecte, cu un total de 16 cerințe.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019