Conferință duhovnicească, împletită cu colinde tradiționale, la Casa de Cultură a Studenților din București! Conferința extraordinară a fost dedicată părintelui arhimandrit Teofil Părăian și a fost susținută de Protosinghelul Iustin Miron, Starețul Mănăstirii Oașa, din județul Alba. Conferința "Parintele Teofil - Darul lui Dumnezeu pentru noi" a fost organizată de Asociatia Studenților Creștini Ortodocși Români din București.
IUSTIN MIRON, starețul Mănăstirii Oașa, jud. Alba "L-am ales pentru că suntem cumva într-o perioadă a darurilor, nu ne-am îndepărtat prea mult se Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, și pentru că Părintele Teofil chiar a fost un dar al lui Dumnezeu."
Părintele Iustin Miron este renumit în întreaga țară pentru misiunea sa în rândul tinerilor, care s-au strâns, fie pentru a asculta povestea Părintelui Teofil, fie pentru a-și găsi liniștea sufletească.
VOX "Ne este un părinte foarte drag și vrem să auzim cât mai multe despre povestea dânsului și a Părintelui Teofil."
VOX "Cred că acum cu ocazia postului de Crăciun este un cuvânt de folos pentru fiecare dintre noi, este bine venit."
VOX "Am aflat că a fost ucenicul Părintelui Teofil. Am mers odată la Oașa, special pentru a participa la o slujbă, pentru liniștea sufletească."
VOX "Am auzit că se vorbește despre Părintele Teofil și Părintele Teofil mi-a fost și duhovnic, dar și prieten. Am trăit bucuriile împreună."
IUSTIN MIRON, starețul Mănăstirii Oașa, jud. Alba "Sunt convins că în mod nezăvut și Părintele Teofil este aici de față și că este mai prezent, din cer, pe pământ, decât a fost pe pământ!"
Părintele Teofil Părăian a fost duhovnicul mânăstirii Oașa, dar și conferențiar, timp de 15 ani în Tabăra Națională de Vară, care, după trecerea sa la Domnul, îi și poartă numele. Mânăstirea condusă de Părintele Iustin Miron este singura din țară care s-a angajat la o lucrare de revigorare spirituală a tinerilor noștri.
Statistici îngrijorătoare privind cultura în pandemie! Anul 2020, puternic influențat de criza sanitară cauzată de coronavirus, a însemnat mai puțini vizitatori în muzee, mai puține spectacole și mai puține filme. Bibliotecile au eliberat 20,6 milioane volume, cu aproape 13 milioane mai puțin față de 2019.
”România și noua dinamică a securității internaționale”! Este genericul sub care Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” a organizat cea de-a șasea conferință științifică internațională privind securitatea...
Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a avut, astăzi, o primă reacție după ce a fost demis de premierul Florin Cîțu. Într-o conferință de presă maraton, Voculescu a lansat numeroase acuzații la...
Protestul organizat, astăzi, de Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți în București, sub genericul „Marșul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului”, s-a încheiat chiar la debut.
Decizia autorităților de a limita dreptul studenților la călătoria gratuită cu trenul, aspru criticată! Liga Studenților din Iași susține că măsura luată de către Guvern pentru scăderea deficitului bugetar este scandaloasă și solicită Executivului consultări cu reprezentanții studenților. Aceștia subliniază că nu subvențiile pentru transportul studenților sunt cea mai mare problemă din bugetul țării, ci birocrația, managementul defectuos al finanțelor publice, supradimensionarea unor instituții bugetofage, intervenționismul, corupția sau pensiile speciale care nu țin cont de principiul contributivității.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019