Reprezentanții Ministerului Sănătății spun că, la Slobozia, în ultimele 3 luni, au fost înregistrate 20 de cazuri de rotavirus, pe care, insa, medicii nu le-au raportat. Cel mai probabil virusul a apărut din cauza dezinfectantului folosit în saloane.
prin telefon: GEZA MOLNAR - secretar de stat Ministerul Sanatatii: "Ei au avut trei cazuri în noiembrie, alte sase în decembrie, iar acum au acumulat 11 cazuri. + Spitalul nici în noiembrie, nici în decembrie nu au raportat cazurile, abia azi am aflat si noi la Ministerul Sãnãtãtii."
AURELIA GAVRILA - asistenta sefa Spital Slobozia: "Am înteles cã acest Surfanios nu actioneazã asupra rotavirusului"
prin telefon: DAN NOEL - director DSP Ialomita:: "Dezinfectantul folosit nu acționează asupra rotavirusului, e adevarat? Nu stiu cu ce dezinfectant se face."
NINA PRECUP - purtator de cuvant Spitalul Judetean Slobozia: "Aici s-au contaminat, pe sectie. + O eventuala infectie poate avea efecte dezastruoase."
11 copii au acuzat viroze respiratorii, au fost vindecați și trimiși apoi acasă în stare bună. La scurt timp însă, au revenit la Spitalul Județean Slobozia, cu dureri de abdomen. 5 dintre ei s-au internat cu un virus puternic, iar 4 au fost trimiși la Institutul de Boli Infecțioase ''Matei Balș'' din Capitală, cu boală diareică. Dintre aceștia, unul a fost externat. Rotavirusul reprezintă cea mai frecventă cauză de gastroenterocolită acută la sugari și copiii mici în anotimpul rece.
Fraudă uriașă în domeniul deșeurilor! Șapte firme specializate în colectarea și reciclarea deșeurilor au fost depistate cu nereguli grave de către inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală din cadrul A.N.A.F..
Anchetă în cazul trenului Regio de pe ruta București Craiova, care a rămas fără frâne, marți seară, pe raza județului Argeș! Garnitura s-a oprit din inerție, la 300 de metri de Gara Golești...
Anchetă disciplinară la la Serviciul de Ambulanță Județean Cluj, după ce un dispecer a avut o reacție halucinantă la apelul unor părinți care aveau copilul bolnav!
Incendiu cu urmări grave, la Institutul "Matei Balș" din Capitală! Cinci pacienți și-au pierdut viața, iar peste 100 au fost evacuați, unii dintre ei fiind mutați în alte saloane ale spitalului, iar alții fiind transferați la diferite unități medicale din București. Autoritățile continuă cercetările, pentru a stabili cu exactitate cauza producerii tragediei. Aceștia iau în calcul mai multe ipoteze, printre care și cea a unui scurtcircuit. Șeful statului, Klaus Iohannis, și premierul României, Florin Cîțu, au felicitat rapiditatea intervenției echipajelor de salvare la locul producerii incendiului.
O nouă anchetă în cazul tragediei din noiembrie 2019, când peste 14.000 de oi au murit înecate, după ce nava pe care se aflau a eșuat, în portul Midia. Reprezentanți ai firmei tulcene care a fost angajată să incinereze...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019