Date companie
 
 
 
 

Credincioșii ortodocsi au refăcut Drumul Crucii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Aprilie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : credinciosi, procesiune, drumul, crucii, crestini
 

Sute de credincioși din mai multe orase au refăcut Drumul Patimilor Mântuitorului, înainte de a fi răstignit pe cruce. Oamenii spun că procesiunea este una simbolicã si aminteste de sacrificiul făcut de Isus pentru creștini. La Oradea, tinerii au pus în scenă drumul Mântuitorului din Vinerea Mare.

VOX "Genul ãsta de sunt foarte semnificative Si pentru cei care nu au timp sã înteleagã profunzimea patimilor lui Isus."

VOX "Sperãm sã iasã cât mai bine si oamenii sã fie multumiti."

VIRGIL BERCEA, episcop greco-catolic "Parohia noastrã încearcã sã-i repunã pe credinciosi în starea de spirit pe care a trãit-o mântuitorul."

Fiecare episod al drumului până la răstignire a fost marcat prin opriri, în timpul cărora credincioșii s-au rugat. Zeci de greco-catolici au participat si la Cluj la Drumul Crucii.

AMBIANȚĂ (fragment procesiune)

PS FLORENTIN CRIHĂLMEANU, episcop unit "Noi crestinii tinem ca în aceastã sãptãmânã, în vinerea mare în mod particular, dar si în alte zilele ale sãptãmânii mari, sã refacem alãturi de Mântuitorul, în mod spiritual, acest drum al crucii, simbol al celor care doresc sã îl urmeze pe Christos, asumând crucea suferintelor zilnice."

"Calea Sfintei Cruci" este una dintre cele mai vechi tradiții ale bisericii creștine.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Prima slujbă religioasă, în starea de alertă ( 17 Mai 2020 )

    După două luni de interdicție la biserică, iată, credincioșii au putut participa la prima Sfântă Liturghie de după ridicarea stării de urgență. Conform măsurilor stabilite de autoritățiile laice și religioase, slujbele au fost organizate...

  • Lingurița pentru împărtășanie, motiv de dispută între autorități și B.O.R. ( 12 Mai 2020 )

    Împărtășirea cu aceeași linguriță, subiect de dispută între autoritățilaice și biserică! Printre propunerile autorităților statului privind prevenirea răspândirii coronavirusului se numără și aceea ca împărtășania să se facă...

  • Prelungirea stării de urgență, aprobată de Parlament, iar acordul M.A.I. - B.O.R., modificat ( 16 Aprilie 2020 )

    Parlamentul României a votat, astăzi, prelungirea stării de urgență, până în data de 16 mai. Decizia de prelungire, care presupune aplicarea, în continuare, a restricțiilor aspre, vine după modificarea acordului dintre...

  • Reguli pentru slujbele din biserici, în ziua de Florii, Săptămâna Mare și de Paște ( 7 Aprilie 2020 )

    Reguli speciale, pentru slujbele religioase din ziua de Florii, Săptămâna Mare și Paște! Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române au anunțat că vor fi respectate prevederile ordonanțelor militare privind măsurile de prevenire...

  • Speranță pentru viața veșnică, prin sacrificiul Mântuitorului ( 28 Aprilie 2019 )

    Hristos a Înviat! Sărbătoarea Paștilor este ziua în care răul și viclenia sunt lăsate deoparte, iar oamenii îmbracă haina adevărului și a bucuriei. Cea mai veche sărbătoare a creștinătății a adus omenirii speranța mântuirii și a vieții veșnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos. Credincioși din toată țara au mers la biserică pentru a lua lumină. În Bucovina, la mănăstirea Humor, oamenii au așteptat cu emoție momentul Învierii.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2