Românii nu vor ca țara noastră să iasă din Uniunea Europeană. Un nou sondaj arată că procentul cetățenilor care doresc ca România să rămână în Uniunea Europeană este în creștere, respectiv 88,1% față de de 71,7% în ianuarie 2022. De asemenea, peste 88% dintre respondenți consideră că țara noastră nu trebuie să iasă din NATO, arată un sondaj realizat de INSCOP Research la comanda Funky Citizens.
REMUS ȘTEFUREAC, director, INSCOP Research
„Da, a crescut adeziunea față de Uniunea Euopeană pe fondul amenințărilor și pe fondul faptului că românii percep atât Uniunea Europeană cât și NATO ca un scut de protecție și pentru viața economică și socială și pentru securitate. În același timp, însă, aceste evoluții, să spunem, ele reflectă în primul rând o acumulare a stărilor de nemulțumire”.
Întrebați în ce măsură cred că opțiunile de vot ale românilor sunt afectate de dezinformare și știri false, 47,2% dintre cei chestionați cred că în foarte mare măsură (față de 41,7% iunie 2021), iar 28,7% în destul de mare măsură (față de 32,7% iunie 2021).
ELENA CALISTRU, președinte Funky Citizens
"Și ce am spus și atunci și cred că e important să spunem și acum este că nu e niciodată doar o postare, nu-i niciodată doar un canal de comunicare, nu este doar Tik-Tokul. Nu s-a apucat nimeni să facă în România genul de propagandă pro-rusă ca în alte state".
Întrebați care sunt, în opinia lor, țările sau organizațiile care susțin propaganda și răspândesc știri false, 45,3% dintre cei chestionați au indicat Rusia, 11,8% – China, 5,8% – SUA, 3,6% – Uniunea Europeană.
Serviciile de sănătate, poluarea aerului și infrastructura sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă țara noastră, potrivit unui sondaj realizat în 41 de orașe din România! Rezultatele au arătat că cel mai ridicat...
România pică examenul la Educație în fiecare an și nu dă semne că ar fi capabilă să pună la punct și să aplice o strategie de primenire a situației, în folosul generațiilor viitoare. Este adevărat că, perioada pandemiei...
Banii europeni, atât de așteptați în țară pentru recuperarea economiei, nasc în continuare controverse. Fostul europarlamentar și actual coordonator al Alternativei pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, atrage atenția asupra termenelor stricte în care România trebuie să se încadreze pentru accesarea fondurilor europene.
Munca de acasă nu este ușoară, pentru cei care au copii. Începând din 16 martie, momentul intrării în starea de urgență, mulți angajați din domeniul privat și de la stat și-au mutat biroul la domiciliu. Cum grădinițele...
Aproape 1 din 2 români nu găsește să cumpere materiale de protecție. Cel puțin așa rezultăr dintr-un sondaj realizat de IRES, în perioada 7 - 8 aprilie, privind percepțiile și comportamentul românilor în timpul crizei...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019