Energia solară, o soluție pentru comunitățile rurale! Trei inovatori sociali din domenii precum sărăcia energetică, sau reciclarea deșeurilor au venit să vorbească studenților despre cum au reușit să aibă impact în comunitățile lor. Aceste idei inovative au reușit să îmbine un model de business sustenabil cu impactul social. Martin Garcia Wilhelm, Albina Ruiz și Antonio Bello au prezentat soluții și au inspira tinerii viitori ingineri să acționeze ca factori de schimbare, pentru a rezolva probleme sociale prin antreprenoriat.
Albina Ruiz, inovator social
”Studenții și profesorii acestei universități sunt foarte importanți pentru noi, deoarece putem face schimb de idei. Și eu sunt inginer, doar că mă concentrez pe problemele sociale. Pentru mine inginerii sunt foarte importanți, pentru că ei au uneltele necesare pentru a schimba lumea."
Martin Garcia Wilhelm, inovator social
”Am venit din Mexic ca să împărtășesc experiența noastră în combaterea sărăciei în comunitățile rurale cu ajutorul energiei solare. Știm că sunt 1.4 miliarde de oameni în toată lumea care se confruntă cu problema lipsei de curent. Iar noi dorim să rezolvăm această situație cu ajutorul energiei solare.”
Antonio Bello, inovator social
”Eu mă ocup cu reabilitarea caselor celor vulnerabili, iar pentru mine este important să ajung la astfel de famili. Dar, de asemenea am văzut aici și antreprenori pe care îi preocupă schimbarea României și statutul acesteia.”
Aceștia au făcut cunoștință și au interacționat cu o mulțime de inovatori sociali din România care sunt interesați să adopte aceste trei modele.
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, trage un semnal de alarmă! Acesta a declarat că unele companii de furnizare a curentului electric trec consumuri estimate foarte mari pe facturi, ceea ce reprezintă ”o formă de...
Românii care intenționează să-și schimbe furnizorul de energie electrică trebuie să fie atenți la mai multe aspecte. InfoCons avertizează că, înainte de a semna un nou contract, consumatorii trebuie să fie...
Planuri mari pentru România! Proiectul “România eficientă” presupune dezvoltarea și derularea unui program național de eficiență energetică, demarat în vara anului 2019 și care se va întinde cel puțin până în anul 2022. Inițiatorii proiectului își propun să ajute România să atingă țintele stabilite prin Directivele Uniunii Europene pentru anul 2030 în privința reducerii emisiilor de carbon și eficientizare energetică.
Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, numit la conducerea Agenției Europene de Reglementare în Energie. Este vorba de o instituție-cheie pe piața energiei, având rolul de a coordona activitatea arbitrilor...
Raport privind furturile de energie electrică și gaze, prezentat de un furnizor care a suportat prejudiciile. Peste 2.500 de cazuri de consum fraudulos de gaze naturale și energie electrică au fost identificate de specialiștii companiei...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019