6 miliarde de euro! Aceasta este suma pe care o primește România în plus, în bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014- 2020. În conferința de presă susținută, duminică, la Palatul Cotroceni, președintele Traian Băsescu a precizat că se consemnează o creștere de 10 la sută pe fonduri de coeziune și de 27 la sută pentru Politica Agricolă Comună. Cu un buget de 39,9 miliarde de euro și cu o contribuție de 8,9 miliarde de euro, România este un beneficiar net de fonduri europene, cu o valoare de 31 miliarde de euro. Președintele a precizat că a întâmpinat dificultăți în a-i convinge pe liderii europeni că România își poate îmbunătăți nivelul de absorbție foarte scăzut pe care îl are de 5 ani, de la începerea exercițiului bugetar curent. În timpul conferinței, șeful statului a comentat și situația referitoare la aderarea României la Schengen. El a spus că principalii decidenți ai USL ar trebui sã-și asume criticile din ultimul raport MCV și sã transmitã printr-o scrisoare poziția la cele semnalate.
TRAIAN BÃSESCU, președintele României "Cred ca trebuie trimisa o scrisoare semnata de principalii decidenti ai majoritatii parlamentare: prim-minstrul, presedintele senatului, presedintele camerei, in care sa ia punct cu punct aspectele negative din raportul MCV si sa transmita pozitia cu privire la cele semnalate."
Referitor la un alt subiect care a inflamat spiritele, zilele acestea, acela privind arborarea steagului Ținutului Secuiesc, Traian Bãsescu a criticat comportamentul autoritãților de la București și Budapesta.
TRAIAN BÃSESCU, președintele României "Au existat mici gesturi reprobabile, dar sa promovezi, sa impingi in tema nationalista intr-o perioada de criza economica in care e foarte usor sa-ti aliniezi oamenii la nemultumire mi se pare un comportament iresponsabil si la Budapesta si la Bucuresti."
In aceiași conferință de presă președintele a atras atenția asupra riscurilor la care ne expunem în scandalul cãrnii de cal.
TRAIAN BÃSESCU, președintele României "De se va constata cã au existat nereguli la expeditor, deci în România, România va fi decredibilizatã pentru mulți ani și riscurile sunt extraordinar de mari sã avem restricții la export."
În scandalul cărnii de cal din lasagna comercializată în Marea Britanie, oficialii de la București așteaptã rezultatul întâlnirilor programate, luni, la Paris și Londra, între autoritățile britanice și franceze, cu reprezentanții companiilor implicate.
România a împlinit un an în Schengen aerian și maritim și trei luni de acces complet în zona de liberă circulație. Pe 31 martie 2024, România intra în Air Schengen, ceea ce a însemnat ridicarea parțială a controalelor la frontieră.
Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei este marcată în fiecare an, pe 24 martie, pentru conștientizarea impactului devastator al acestei boli și pentru mobilizarea autorităților și a comunității medicale. Anul acesta, strategia de luptă...
Jandarmeria Română atrage atenția asupra unei informații false rostogolite pe rețelele de socializare. ”Ar trebui să știți că peste 30% din efectivele jandarmeriei nu sunt români, sunt aduși după toate probabilitățile din Franța”, este conținutul...
Consultări la Cotroceni, convocate de președintele interimar, Ilie Bolojan, cu reprezentanții partidelor parlamentare. Discuțiile au avut ca obiectiv pregătirea poziției țării noastre la reuniunea extraordinară a Consiliului European din 6 martie, care se va desfășura la Bruxelles.
Klaus Iohannis a părăsit definitiv Palatul Cotroceni, după ce luni a demisionat din funcție. Garda de Onoare i-a prezentat onorul la final de mandat.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019