Organizațiile ecologiste din București au luat foc, după ce zeci de copaci din Parcul Tineretului au fost tăiați fără autorizație, fapt confirmat de Primăria Capitalei. Pe amplasamentul respectiv urmează să fie construit un parc acvatic și parcarea aferentă. Reprezentanții firmei spun, însă, că este vorba doar de curățarea zonei de arbuști și gunoaie.
DAN TRIFU, vicepresedinte Eco Civica: "Totul s-a întâmplat înainte de Paste. Din 400 de copaci inventariați, vedeți și dumneavoastrã cã nu a mai rãmas nimic. Primãria Sectorului 4, care a cãzut în capcanã, a aprobat un PUD și o autorizație de construcție, dar neavând și un aviz de defrișare si uitati în ce situaþie s-a ajuns, în care cinci hectare de pãmânt au fost fãcute zob.``
Reprezentanții Primăriei Sectorului 4 spun, însă, că toată documentația este în regulă.
DANIEL CÃRÃMIDÃ, arhitect-sef, P.S. 4: "A fost obþinut avizul de mediu atât la documentatia în formã de PUD cât si la autorizatia de constructie de la Agentia de Mediu, deci este respectatã legislatia.``
Pentru tăierile de copaci din Parcul Tineretului era necesar un aviz de la Direcția de Mediu a Capitalei. Acesta nu a fost, însă, eliberat.
SORIN OPRESCU, primarul Capitalei: "-Domnule primar, de defrisãrile din Tineretului ce stiti? -Întrebati-l pe Popa, de la Parcuri, el trebuie sã stie. Nu au avut aprobare, nu au avut autorizație. Hai cã mã asteaptã ãstia!"
MONA GRIGORE, Directia de Mediu, P.M.B.: "În acest moment nu existã aviz de defrisare de la Directia de Mediu din cadrul Primãriei Capitalei! Amplasamentul este mare, colegii noștri sunt pe teren, ei aplicã sancțiuni și au solicitat sistarea lucrãrilor."
GABRIELA VINTILÃ, consilier juridic, firma beneficiarã:"Au gãsit trei rãdãcini de ulmi, numai cã noi în inventar aveam un singur ulm, deci nu stiu de unde erau cele trei rãdãcini de ulmi."
Reprezentanții ONG-urilor spun că vor ajunge în instanță pentru a lămuri situația.
Protest împotriva defrișării pădurilor și a tăierilor ilegale, în fața fabricii companiei Kronospan din Sebeș. Joi seara, protestatarii s-au pus în fața camioanelor încărcate cu lemne și nu au mai permis...
Pădurile din România, în patrimoniul UNESCO! Mai exact, aproape 25.000 de hectare de păduri virgine de fag din România au fost incluse în Patrimoniul Mondial Natural al UNESCO! Decizia a fost luată...
Pădurile României, exterminate cu acte în regulă! Transportul de lemne oprit, vineri, de activiștii de mediu, pe Transfăgărășan, era legal, iar lemnul nu provenea dintr-o pădure virgină, a anunțat Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.
Protest disperat împotriva defrișărilor, la Vidraru! 30 de activiști de mediu, oameni de știință și alpiniști profesioniști au blocat mai multe camioane cu lemne, pe Transfăgărășan.
Guvernul sesizează D.N.A. în cazul defrișărilor ilegale de pădure! După protestele organizate sâmbătă în mai multe orașe din țară, inclusiv în București, Executivul a prezentat sinteza unor rapoarte de control redactate în ianuarie, privind amploarea dezastrului pădurilor, în baza cărora a sesizat Direcția Națională Anticorupție cu privire la nereguli identificate la valorificarea fondului forestier.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019