Românii care nu își permit sã plãteascã o intervenție stomatologică nu vor mai putea trece de acum încolo pragul cabinetului de profil, din cauză că C.N.A.S. a sistat alocarea fondurilor către dentiști. Asistența medicală stomatologică gratuită acordată copiilor și bătrânilor este, astfel, sacrificată de ministrul Eugen Nicolăescu, cel care susține că a luat această decizie politică, pentru a salva viața bolnavilor de cancer. Reprezentanții Colegiului Medicilor Dentiști spun că măsura va duce la închiderea cabinetelor stomatologice din mediul rural, unde oamenii nu-și permit să achite costurile serviciilor medicale.
ECATERINA IONESCU, președinte, Colegiul Medicilor Dentiști "Mi se pare de neadmis, ca situație unică în sistemele de îngrijiri de sănătate, excludrea unei ramuri medicale cum este stomatologia din contextul asigurărilor sociale de sănătate."
Tot mai mulți medici stomatologi au renunțat la contractele care le permiteau să-i ajute pe nevoiași. Și asta pentru că plafonul acodat inițial în 2012, de 1.100 de lei, a scăzut dramatic, ajungând de patru ori mai mic.
ALEXANDRU BREZOESCU, președinte, Colegiul Medicilor Dentiști București "Contractele pe București au scăzut dramatic, de la an, la an, ajungând în 2012 la 292 de contracte cu Casa, din 4.500 de medici din București."
Reprezentanții Colegiului reclamă faptul că dentiștii nu au fost consultați în luarea deciziei, care sunt puși, acum, în situația de a le explica pacienților că nu-i mai pot trata fără bani.
MIA OLTEAN, medic stomatolog "Este groaznic să stau în fața unor pacienți pe care îi cunosc de o viață, care au îmbătrânit odată cu mine și să le spun că nu le mai pot face o proteză cu reducere pentru că nu are cine să plătească diferența."
Într-un comunicat remis presei de Colegiul Medicilor Dentiști, săptămâna trecută, se precizează că măsura Ministerului Sănătății legată de fonduri "a fost adoptată ignorându-se total patologia stomatologică existentă, realitatea acesteia ce situează România pe unul dintre ultimele locuri în cadrul Uniunii Europene, în condițiile în care corpul profesional a avertizat asupra plafonului necorespunzător alocat, cerând ridicarea acestuia la 2 la sută din fondul destinat serviciilor medicale". De altfel, la nivel național, statisticile sunt îngrijorătoare: 80% dintre români au probleme dentare, iar 9% nu au mers niciodată la stomatolog.
Curtea Constituțională a publicat motivarea deciziei privind respingerea contestațiilor în cazul candidaturii lui Călin Georgescu. Printre altele, în motivare se arată că Biroul Electoral Central avea nu doar competența, ci și obligația...
Decizia cu privire la contestația făcută de Călin Georgescu la măsura controlului judiciar, amânată pentru joi! Călin Georgescu a stat aproximativ 35 de minute în fața judecătorilor și a cerut dosarul pentru a-l studia împreună cu avocații săi.
Controverse privind decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, referitor la verificarea capacității de a conduce, în cazul șoferilor care sunt depistați sub influența drogurilor! Conform Înaltei Curți, este necesar să se constatate...
Mesaj de la CNAS, pentru furnizorii de servicii medicale paraclinice în ambulatoriu aflați în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate, dar și pacienții cărora medicii prescriptori le-au emis bilete de trimitere la analize și investigații...
Decizia Curții Constituționale a României de anulare a scrutinului prezidențial, atacată de Călin Georgescu la Curtea Europeană a Drepturilor Omului! Fostul candidat la prezidențiale vrea suspendarea efectelor deciziei CCR...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019