Date companie
 
 
 
 

Deșeurile agricole, viitorul energiei regenerabile

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Februarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : energie, biomasa
 

Conversia biomasei, o nouă abordare în dezvoltarea durabilă a zonelor rurale și urbane. Este vorba despre deșeuri vegetale, agricole, forestiere și chiar unele deșeuri menajere, care cu ajutorul tehnologiei de ardere inventate de frații Horneț produc energie termică și electrică nepoluantă la prețuri reduse. Sectorul energiei regenerabile pe bază de biomasă mai prezintă și un alt avantaj. Potrivit președintelui Patronatului Serviciilor Private din România, Cristian Pârvan, peste 100 de mii de locuri de muncă s-ar putea crea în acest domeniu de activitate.

CRISTIAN PÂRVAN, președinte, P.S.P.R.: ”Avem în mediul rural, 45% din populație, fără venituri, trăind marea lor majoritate după ajutorul social și noi avem în biomasă o activitate care poate să miște toată țara pe lanțul de valori.”

Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, Emil Calotă, a subliniat că succesul unei afaceri în domeniul energetic depinde foarte mult de predictibilitatea evoluției prețului pe o perioadă de 4, 5 ani.

EMIL CALOTĂ, vicepreședinte, A.N.R.E.: ”Ceea ce însă trebuie să oferim mediului de afaceri din punct de vedere al stabilității și predictibilității (...) și de succes a unei investiții este predictibilitatea evoluției prețurilorși tarifelor.”

Tehnologia de ardere brevetată de frații Hornet produce o o gigacalorie cu un preț cuprins între 60 și 120 de lei, de până la 4 ori mai puțin decât la încălzirea cu gaz și de până la 10 ori mai mic decât cel obținut de sistemele centralizate, CET-urile.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Guvernul a aprobat plafonarea prețului energiei și gazelor ( 27 Februarie 2025 )

    Executivul a aprobat continuarea plafonării prețului energiei și gazelor. La energie, prelungirea schemei se face pentru trei luni iar la gaze se păstrează plafonarea încă un an.

  • Energia, între mit și realitate ( 17 Ianuarie 2025 )

    Afirmațiile potrivit cărora România este ”un mare producător de energie” reprezintă un mit. Asta a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, pentru Antena 3, în contextul costurilor energiei. ”Românii plătesc al cincilea...

  • Principiul cererii și ofertei, în energie ( 9 Ianuarie 2025 )

    Românii ar putea să nu vadă nicio diferență în facturi după eliminarea plafonării, dar sunt sfătuiți să verifice pe site-ul ANRE ofertele de pe piață și să o aleagă pe cea mai redusă. Este sfatul transmis de ministrul Energiei...

  • Factura pentru consumul estimat la energie electrică, o formă de escrocherie ( 4 Februarie 2021 )

    Ministrul Energiei, Virgil Popescu, trage un semnal de alarmă! Acesta a declarat că unele companii de furnizare a curentului electric trec consumuri estimate foarte mari pe facturi, ceea ce reprezintă ”o formă de...

  • InfoCons îndeamnă la verificarea cu atenție a noilor contracte pentru energie electrică ( 7 Ianuarie 2021 )

    Românii care intenționează să-și schimbe furnizorul de energie electrică trebuie să fie atenți la mai multe aspecte. InfoCons avertizează că, înainte de a semna un nou contract, consumatorii trebuie să fie...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2