Conversia biomasei, o nouă abordare în dezvoltarea durabilă a zonelor rurale și urbane. Este vorba despre deșeuri vegetale, agricole, forestiere și chiar unele deșeuri menajere, care cu ajutorul tehnologiei de ardere inventate de frații Horneț produc energie termică și electrică nepoluantă la prețuri reduse. Sectorul energiei regenerabile pe bază de biomasă mai prezintă și un alt avantaj. Potrivit președintelui Patronatului Serviciilor Private din România, Cristian Pârvan, peste 100 de mii de locuri de muncă s-ar putea crea în acest domeniu de activitate.
CRISTIAN PÂRVAN, președinte, P.S.P.R.: ”Avem în mediul rural, 45% din populație, fără venituri, trăind marea lor majoritate după ajutorul social și noi avem în biomasă o activitate care poate să miște toată țara pe lanțul de valori.”
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, Emil Calotă, a subliniat că succesul unei afaceri în domeniul energetic depinde foarte mult de predictibilitatea evoluției prețului pe o perioadă de 4, 5 ani.
EMIL CALOTĂ, vicepreședinte, A.N.R.E.: ”Ceea ce însă trebuie să oferim mediului de afaceri din punct de vedere al stabilității și predictibilității (...) și de succes a unei investiții este predictibilitatea evoluției prețurilorși tarifelor.”
Tehnologia de ardere brevetată de frații Hornet produce o o gigacalorie cu un preț cuprins între 60 și 120 de lei, de până la 4 ori mai puțin decât la încălzirea cu gaz și de până la 10 ori mai mic decât cel obținut de sistemele centralizate, CET-urile.
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, trage un semnal de alarmă! Acesta a declarat că unele companii de furnizare a curentului electric trec consumuri estimate foarte mari pe facturi, ceea ce reprezintă ”o formă de...
Românii care intenționează să-și schimbe furnizorul de energie electrică trebuie să fie atenți la mai multe aspecte. InfoCons avertizează că, înainte de a semna un nou contract, consumatorii trebuie să fie...
Planuri mari pentru România! Proiectul “România eficientă” presupune dezvoltarea și derularea unui program național de eficiență energetică, demarat în vara anului 2019 și care se va întinde cel puțin până în anul 2022. Inițiatorii proiectului își propun să ajute România să atingă țintele stabilite prin Directivele Uniunii Europene pentru anul 2030 în privința reducerii emisiilor de carbon și eficientizare energetică.
Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, numit la conducerea Agenției Europene de Reglementare în Energie. Este vorba de o instituție-cheie pe piața energiei, având rolul de a coordona activitatea arbitrilor...
Raport privind furturile de energie electrică și gaze, prezentat de un furnizor care a suportat prejudiciile. Peste 2.500 de cazuri de consum fraudulos de gaze naturale și energie electrică au fost identificate de specialiștii companiei...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019