Date companie
 
 
 
 

Deținuții de la Jilava au gătit sarmale de Crăciun

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Decembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : jilava, sarmale, detinuti
 

Si detinutii se pregatesc de Craciun. Si cum de pe masă nu trebuie sa lipseasca traditionalele sărmăluțe, condamnatii de la Penitenciarul Jilava s-au pus pe treabă din zori. Alaturi de bucatarese, ei au împachetat 4 mii de sarmale.

AMBIANȚĂ: "Foaia de varza, se pune carnea, se ruleaza si apoi se împing ambele capete în interior. Si sarmaua este gata.''

VOX, deținut: "Pe la ce ora ai început? Pe la 6 jumate, 7 dimineata. Ne-am asezat si ne-am apucat. Este sarmaua traditionala româneasca."

VOX, deținut: "Cât lucrati la ele? Pai lucram foarte mult. Va dati seama la efectivul pe care-l avem aici în penitenciar. În jur de 4000 de sarmale, va dati seama."

De traditionalele sarmale românesti s-a îndragostit si un chinez care-si ispășește pedeapsa la Jilava. Asiaticul a fost atât de încântat de gustul mâncarii încât a tinut neaparat sa învete sa faca sarmale.

VOX, chinez: "La gust cum sunt? E bune, e foarte bune. (...) - Sarmala are gust. are gust de bine."

Si cum nu toti detinutii sunt de aceeasi religie, sarmalele sunt de mai multe feluri.

VOX: "Aici pregatim carnea de sarmale pentru musulmani. Este preparata din carne de pui, orez, ceapa, pasta de tomate. O amestecam si o împachetam."

Cele 4 mii de sărmăluțe pregatite în Ajun vor fi puse pe masa detinutilor in primele ore ale Craciunului.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2