Date companie
 
 
 
 

Dezastru pe câmp din cauza secetei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 August 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : agricultura, seceta
 

Seceta din acest an a făcut un adevărat dezastru pe câmp, în majoritatea regiunilor țării! În județul Dolj, sute de mii de hectare de culturi au fost distruse, iar fermierii nu știu cum își vor recupera pierderile. Porumbul și floarea soarelui s-au uscat pe câmp, iar crăpăturile din pământ sunt de aproape jumătate de metru.

AMBIANȚĂ, agricultor: "Crăpătura de intră piciorul, uite intră știulete de nu se mai vede atât de adâncă e, (...) jumătate de metru, crăpătura în jos, nu am întâlnit așa ceva, nu am întâlnit așa ceva."

Agricultorii sunt disperați.

AMBIANȚĂ, agricultor: "E deformat. Seceta ne-a topit anul ăsta. Rău de tot, munca bagată slab de tot."

VOX, agricultor: "Nu am avut secetă niciodată în halul ăsta de 60 de ani, nu știu să fi fost atâta secetă."

Mulți fermieri sunt conștienți că îi pândește falimentul.

VOX, primar: "Au fost declarate 860 de h calamitate la porumb, 476 la floarea soarelui, (...) lucernă, legume, și 6 la sol, (...) au datorii în bănci? În special marii fermieri ca ei lucrează cu băncile. Micii fermieri se mai bucură de subvenții dar nici alea nu au intrat la timp. Agricultura la nivelul comunei noastre e compromisă."

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, spune că fermierii afectați de secetă vor fi despăgubiți.

prin telefon: ACHIM IRIMESCU, ministrul Agriculturii: "Condiția este să fie minim 30% calamitate și în acte, situația se verifică de către o echipă de la prefectură, se transmit datele în sistem, deci sigur că vor fi despăgubiți producatorii."

Chiar și așa, mulți dintre fermieri sunt hotărâți să renunțe la agricultură.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Protestul fermierilor, la Ministerul Agriculturii ( 18 Februarie 2021 )

    Mișcările sociale iau amploare, în România! După valul de proteste declanșate de polițiști, ceferiști, angajați din Sănătate și mineri, fermierii ies și ei în stradă, nemulțumiți de lipsa sprijinului financiar din partea statului.

  • Producția de grâu a ajuns la 10 milioane de tone anual ( 8 Octombrie 2019 )

    România produce tot mai mult grâu! Dacă în 2007, când am intrat în Uniunea Europeană, producția de grâu la nivel național a fost de trei milioane de tone, în prezent, producția este de 10 milioane tone de grâu, pentru al treilea an consecutiv.

  • România, pe primul loc la ocuparea forței de muncă în agricultură ( 13 Iunie 2019 )

    România se afla pe podium la nivel european în ceea ce privește ocuparea forței de muncă în domeniul agriculturii, potrivit unui studiu Eurostat. România este urmată, în clasament, de Bulgaria, cu un procent de 18%, Grecia, cu 11% și Polonia cu 10%. 

  • Creșteri importante de prețuri, la gaze, legume și fructe ( 14 Ianuarie 2019 )

    Anul 2019 a venit cu noi scumpiri pentru români! Rata anuală a inflației a fost în decembrie 2018 de 3,27%. Astfel creșteri importante de prețuri s-au înregistrat la gaze, cu 16,61%, și la legume și fructe, cu 21,5%, dintre care cartofii cu 39,64%, conform datelor Institutului Național de Statistică. Analiștii economici preconizează că preturile produselor vor crește considerabil. De asemnenea, și prețurile serviciilor vor crește.

  • La coasă, ca pe vremuri ( 25 Iulie 2018 )

    Recoltarea grâului, ca pe vremea bunicilor: este ideea unei familii de agricultori dintr-un sat bihorean, care a vrut să arate lumii cum se muncea înainte și cum se câștigau banii doar cu sudoarea frunții. Dis de dimineață, localnicii s-au îmbracat în straie populare, au luat coasa, secera și slănina și au iesit în mijlocul naturii.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2