Consiliul National al Audiovizualului a organizat, vineri, la Palatul Parlamentului, dezbaterea “Audiovizualul între ficțiune și realitate”. Participanții, membrii C.N.A. si șefii televiziunilor cu aoperire națională, au discutat despre identificarea soluțiilor de reglementare ale derapajelor din audiovizual.
LAURA GEORGESCU, președinte C.N.A. "Concluzia este că este începutul dialogului real, a dialogului care va duce cu siguranță la autoreglementare și normalitate în audiovizual."
NICOLETA POPA, director, National TV "Noi ca și trust ne autoreglementăm. Cred că asta se vede. Politica editorială a știrilor cred că reflectă acest lucru."
DENIS CIULINARU, director, National FM "Este o poveste, pe care eu personal, o consider de succes. Începută în 2009, nu vă spun cu ce opoziții din partea mea, pentru că eu consideram că muzica românească nu are sorți de izbândă, m-am înșelat după toți acești ani."
RADU MORARU, realizator TV "Eu aș propune să fim mai atenți la panerul care este ales, atunci când sunt introduse people metre în casele oamenilor, pentru că eu cred că nu acestea sunt dorințele românilor. Tot felul de scârboșenii care se dau la ore de maximă audiență."
SANDA NICOLA, realizator TV "Un program de știri nu trebuie nici să te distreze, nici să te seducă. Te uiți la știri, pentru că ai nevoie să te informezi, pentru că vrei să-ți gestionezi un pic mai bine viața."
CRISTINA TREPCEA, membru C.N.A. "Există totuși nevoia de alternativă, care ar putea să rezolve problema. Un post de tv și radio publice, care ar lăsa competiția din piața de televiziune, pentru televiziuni comerciale, atrăgând publicul într-o zonă de creativitate."
RASVAN POPESCU, membru C.N.A. "CNA încearcă să țină pasul cu viața și evoluția lucrurilor și nu e bine să ne lăsați singuri în acest proces. Și, desigur, aștept să intrați în arenă."
Aceasta a fost cea de-a doua dezbatere organizata de CNA pe tema situatiei audiovizualului romanesc. Întâlnirea de la Palatul Parlamentului este una dintre inițiativele CNA, de a constitui un "parteneriat" cu televiziunile, în scopul "curățirii" audiovizualului, care ia în calcul și eventuale schimbari legislative.
Exprimarea ”deficitară”, în contextul decizie CNA de a retrage de pe YouTube videoclipul în care jurnalistul Marius Tucă vorbea despre ”lovitura de stat”, îl pune într-o situație delicată pe Vasile Bănescu. APADOR-CH a cerut, vineri, retragerea...
Proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2025 vor intra, miercuri, în dezbatere parlamentară. Potrivit programului aprobat de birourile permanente unite ale Senatului și Camerei...
Nunta, cel mai important eveniment din viața unui cuplu aflat la început de drum, își păstrează magia, iar tradiția se perpetuează, din generație, în generație. O dovadă în acest sens este și Mariage Fest 2025, târgul de nunți organizat...
Afirmațiile potrivit cărora România este ”un mare producător de energie” reprezintă un mit. Asta a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, pentru Antena 3, în contextul costurilor energiei. ”Românii plătesc al cincilea...
Asociația Forța Fermierilor a organizat, astăzi, un mars de protest cu tractoare în jurul Palatului Parlamentului. Protestatarii cer ca agricultura să fie inclusă în lista de priorități strategice de anul acesta.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019