Conferință pe tema dialogului civilizațiilor, organizata de Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica. In prezența corpului diplomatic acreditat in Romania, directorul Institutului, prof. dr. Anton Caragea, a evidentiat importanta dialogului civilizatiilor in secolul 21, cand doar prin dialog, informatie si cunoastere reciproca se pot evita conflictele si se poate cladi o lume mai buna.
prof. dr. ANTON CARAGEA, președinte I.R.I.C.E.: "Este o intalnire deosebita, in care Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica a dorit sa puna accent pe cooperarea interculturala si, mai ales, pe deschiderea relatiilor cu zona asiatica."
YAN JIANWU, consilier cultural al Ambasadei Republicii Chineze la București: ''Eu am vazut multe obiective importante din China si ma simt foarte apropiat."
VICTOR CARAZO, Ambasador al Republicii Venezuela la București: ''Pot spune ca tot ce am vazut aici este extraordinar si, de acum inainte, voi veni mult mai des sa vizitez acest loc.''
IONEL AGRIGOROAIE, senator: ''Sunt onorat să particip la acest eveniment deosebit, in prim plan cu o personalitate a culturii orientale, precum doamna Pusa Hack.''
PUSA HACK, propietar magazin decorațiuni: ''Ne-am gandit sa facem ceva ca un hobby, ceva pentru suflet, pentru a aduce frumosul in casele romanilor"
Presedintele Consiliului de Afaceri Romania-Laos, Mihai Prundianu, a mentionat si el importanta dialogului civilizatiilor pentru relatia dintre țara noastra si Orientul Mijlociu. Pentru Prundianu, Romania a acumulat un adevarat tezaur de cunoastere si informatie pentru zona Orientului, care merită valorificat.
MIHAI PRUNDIANU, președinte, Consiliul de Afaceri România-Laos: "In calitatea mea de presedinte al Consiliului de Afaceri Romania-Laos, salut prezența ambasadorilor din tarile asiatice. Impreuna incercam sa incurajam comertul cu produse din Asia."
Dialogul a continuat in prezenta corpului diplomatic, comunitatii academice si a presei, concentrandu-se pe teme precum locul si rolul Romaniei in lume, cunoasterea civilizatiilor orientale si legpturile dintre tara noastra si Asia sau America Latină.
Să stai pe Strada Viitorului și să trăiești ca acum un secol! Pare să fie culmea lipsei de civilizație, pe care 300 de familii din Brăila o simt în anul de grație 2011. Oamenii se încălzesc zi de zi cu lemne, pentru că nu sunt racordati la reteaua de gaze. Se spală în lighean si merg la toaleta în curte, întrucât pâna la ei n-au ajuns apa curenta si canalizarea. Doar taxele pe care le platesc sunt la nivelul unui oras european din mileniul 3...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019