Cât de sãnãtoase sunt carnea, apa sau guma de mestecat fãrã zahãr? Răspunsul îl vom avea din luna decembrie, pe etichetele produselor. Ministerul Sãnãtãtii va implementa un regulament elaborat de Uniunea Europeanã, potrivit cãruia producãtorii vor fi nevoiti sã precizeze modul în care alimentele influenteazã în mod real sãnãtatea. Mãsura îsi propune sã elimine publicitatea mincinoasã si sã informeze corect consumatorii.
AMBIANTA "Suc de piersici, concentrat de piersici. Mai jos, ce scrie? Concentrat din plante. E scrisul prea mic! Nu cred cã sunt toate prea naturale. Auzi! Concentrat extras din plante!"
VOX "Mã uit ce contine, dacã are conservanti sau nu, deja lumea e mai atentã la lucrurile astea."
CAMELIA PÂRVAN, coordonator, Igiena Alimentatiei si Nutritie, I.S.P.B. "De multe ori pe etichetã sunt trecute afirmatii care nu au legãturã cu continutul alimentelor sau cu efectele pe sãnãtate. Sunt afirmatii mincinoase sau cu scop de-a vinde produsul sau benefice pentru sanatate."
Pentru etichetări neconforme cu realitatea, A.N.P.C. aplică amenzi între 5.000 si 50.000 de lei.
BOGDAN NICA, presedinte A.N.P.C. "Nu vom mai fi în fața unor etichete care ne spun cã întãresc oasele, dar ele nu au decât niște vitamine, care toatã lumea știe cã sunt bune, dar nu fac minuni."
Peste patru luni, toti producãtorii vor fi obligați sã treacã pe etichete mențiuni legate de modul în care produsul ne influenteazã sãnãtatea.
Peste jumătate dintre români au carii dentare, iar un sfert din populație suferă de afecțiuni și sângerări gingivale sau de boală parodontală deja instalată. Asta rezultă din Barometrul Stomatologiei 2025, ale cărui date au fost prezentate...
Un stil de viață sănătos este foarte important pentru menținerea stării noastre de sănătate și reducerea îmbolnăvirii, atrag atenția medicii și specialiștii în domeniu. Alimentație sănătoasă înseamnă, în primul rând, echilibru între alimentele consumate la fiecare masă, dar și diversitate a acestora și a suplimentelor. Astfel organismul nostru trebuie să beneficieze de toate substanțele nutritive necesare funcționării în condiții optime, pe perioadă îndelungată, pentru a nu ajunge să ne îmbolnăvim.
Obezitatea, o problemă de sănătate publică majoră, care afectează tot mai multe persoane, indiferent de vârstă! În țara noastră, prevalența obezității este în creștere, ceea ce indică o posibilă viitoare creștere a incidenței cancerelor asociate.
Starea precară a sănătății românilor, reflectată în Raportul ”Health at a Glance: Europe 2024. State of Health in the EU Cycle” 2024, publicat de Comisia Europeană și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică! Conform...
Biserica Ortodoxă Română are un set de reguli pentru preoți și personalul monahal în perspectiva alegerilor din 2024. Conform comunicatului transmis, miercuri, de Biroul de Presă al Patriarhiei Române...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019