Înalta Curte a amânat, astăzi, dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, fără să precizeze data la care se va analiza acest caz. Amânarea de astăzi îl ține în suspans pe câștigătorul alegerilor de duminică. Potrivit Constituției, spre deosebire de parlamentari sau miniștri, președintele țării nu își pierde mandatul decât în condiții foarte stricte, iar incompatibilitatea nu este una dintre acestea. Prin urmare, un eventual verdict de incompatibilitate ar fi mai degrabă o problemă de morală pentru Klaus Iohannis, nu una de legalitate. Potrivit site-ului ziare.com, specialiștii spun că este posibilă și varianta ca procesul să fie suspendat pe perioada exercitării mandatului de președinte, urmând să fie reluat dupa încetarea acestuia.
Promisiunea președintelui interimar Ilie Bolojan privind dezvăluirea cheltuielilor prezidențiale din mandatul lui Klaus Iohannis a fost îndeplinită. Administrația Prezidențială a transmis lista completă a cheltuielilor cu zborurile...
Călin Georgescu, reținut în trafic astăzi, și dus la Parchetul General! Fostul candidat la alegerile prezidențiale a fost așteptat de mai mulți susținători, care, însă nu s-au putut apropia, pentru că în fața Parchetului au fost puse garduri de protecție.
Klaus Iohannis a părăsit definitiv Palatul Cotroceni, după ce luni a demisionat din funcție. Garda de Onoare i-a prezentat onorul la final de mandat.
Klaus Iohannis și-a anunțat demisia din funcția de președinte al României. El a declarat, luni, că demisionează, începând cu 12 februarie, ”pentru a scuti România și cetățenii români” de această criză la care ar duce suspendarea sa.
Klaus Iohannis susține că nu acceptă discriminări în privința românilor nevaccinați! Șeful statului a declarat, în cadrul unei vizite efectuate în Parcul Natural Comana, că pandemia nu poate fi învinsă prin discriminare, ci prin vaccinare.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019