Dragnea, audiat la ÎCCJ în dosarul angajărilor fictive. Președintele PSD s-a prezentat la instanța supremă, unde a fost audiat în calitate de inculpat. Acesta este acuzat de instigare la abuz în serviciu și la fals intelectual în legătură cu angajarea fictivă la DGASPC Teleorman. La intrare în sediul instanței supreme, Liviu Dragnea a fost întâmpinat de câțiva protestatari #Rezist, care l-au huiduit. De asemenea, la ÎCCJ au fost mobilizați mai mulți jandarmi.
ALEXANDRA GEORGESCU, reporter
"Potrivit procurorilor, "în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenție, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții. În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă". "
Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care DGASPC Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal. În instanță, Liviu Dragnea a precizat că nu înțelege de ce a fost trimis în judecată fără nicio probă, ci doar în baza unor bârfe spuse la un șpriț. El a susținut că nici fostul director executiv al DGASPC, Floarea Alesu, dar nici altcineva, nu l-a informat niciodată că cele două angajate nu ar merge la serviciu și că ar încasa salariul fără să muncească. Liviu Dragnea consideră că a rămas "ținta DNA". Și fosta soție a liderului PSD este judecată în această cauză. Bombonica Prodana, a cerut, miercuri, prin intermediul avocatului său, încetarea procesului penal în ceea ce o privește, menționând că a achitat integral prejudiciul care i se reține în dosarul DGASPC Teleorman.
Dacă ar ajunge președintele țării, Viorica Dăncilă nu l-ar grația pe Liviu Dragnea pentru faptele comise! Asta a precizat premierul României, în momentul în care a fost întrebată despre o posibilă grațiere a fostului președinte PSD.
Procesul lui Liviu Dragnea, amânat pentru 20 mai! Judecătorii au admis cererea avocaților șefului PSD. „Completul de 5 judecători a hotărât admiterea cererilor de amânare ca aceștia să-și pregătească apărarea”, a spus președintele completului după deliberări, subliniind că termenul de 20 mai, ora 11.00, ar putea fi ultimul. Liviu Dragnea a spus, în incheierea declarației sale de la instanța supremă, că din punctul lui de vedere dosarul DGASPC Teleorman este unul politic.
Fostul premier Dacian Cioloș face apel la procurori sau alte instituții ale statului sa îi ceară președintelui PSD Liviu Dragnea dovezi privind afirmatiile sale conform cărora mitingul din 10 august, din Piața Victoriei, a fost finanțat din afara țării.
Protocolul între S.R.I., Parchetul General și I.C.C.J., desecretizat! Astăzi, s-a dat publicității pe site-ul S.R.I. conținutul documentului care prevede principiile și domeniile cooperării, obligațiile părților, obiectivele, dar și regulile...
Adrian Severin, condamnat la trei ani și trei luni de închisoare cu executare de Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru luare de mită și trafic de influență, în scandalul "Sunday Times". Decizia nu este definitivă. Fostul europarlamentar susține în continuare că este nevinovat.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019