Date companie
 
 
 
 

Dreptate pentru pacienții afectați de malpraxis

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : despagubiri, malpraxis, sanatate
 

Noua Lege a sănătății le face dreptate pacienților care cad victime ale malpraxisului! Societățile de asigurări ar putea fi obligate să încheie cu medicii și polițe pentru daune morale. Despăgubirile pentru suferință pot fi obținute, în prezent, doar în instanță, fapt care implică ani lungi de procese. Ionuț Lungu se luptă, de cinci ani, prin tribunale pentru despăgubiri, după ce fiul lui a rămas cu sechele, pentru că mama a fost lăsată nesupravegheată în timp ce năștea, iar bebelușul s-a asfixiat din cauza ștrangulării cu cordonul ombilical.

prin telefon: IONUȚ LUNGU, tatăl lui Sebastian Lungu:  "Ați primit despăgubiri materiale? Nu, în niciun caz. Despăgubiri morale? Nu, în niciun caz. Nu, nu că n-am primit. Nici măcar nu ni s-a propus sau nu ni s-a sugerat o variantă."

Părinții lui Sebastian și-au dus copilul la tratament pe banii lor, însă lucrurile ar putea sta altfel după intrarea în vigoare a noii legi a sănătății.

VASILE CEPOI, ministrul Sănătății: "Asiguratorul este obligat să propună întâi asigurarea amiabilă pentru a scurta timpul în care petentul este despăgubit."

Potrivit Colegiului Medicilor, în cei 10 ani în care medicii și-au făcut asigurări pentru malpraxis, s-au plătit despăgubiri în doar cinci cazuri.

prin telefon: MONICA POP, dir., Spit. de Oftalmologie București: "Dacă un om rămâne fără un ochi (....) este despăgubit material, ceea ce nu înseamnă absolut nimic, adică o sută sau două de euro."

Ministerul sănătății vrea să oblige asigurătorii să încheie polițe prin care să fie acordate și despăgubiri morale.

VASILE ASTĂRĂSTOAE, președinte, Colegiul Medicilor din România: "A existat, informal, un adevărat cartel, încât nu puteai găsi o societate de asigurări cu care să negociezi."

La nivelul Europei, 97% dintre cazurile de malpraxis se rezolvă pe cale amiabilă și doar 3% ajung în instanță. În România, nu sunt asigurate toate procedurile medicale, astfel că, de exemplu, în cazul unei greșeli la un transplant, pacientul nu poate fi despăgubit.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Noi oportunități de vaccinare, începând de astăzi ( 26 Mai 2021 )

    Companiile încep vaccinarea angajaților! Vicepreședintele CNCAV, Andrei Baciu, a anunțat că săptămâna aceasta, peste 40 de companii vor organiza centre de vaccinare la sediile lor, pentru a imuniza...

  • Proteste ale sindicaliștilor din Sănătate, la Palatul Parlamentului ( 1 Martie 2021 )

    Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.

  • Val de proteste, în România ( 17 Februarie 2021 )

    Val de proteste, în România! Polițiștii, ceferiștii și angajații din Sănătate au ieșit în stradă, la București și în alte orașe din țară, nemulțumiți de noile măsuri anunțate de Guvern, considerate anti-bugetari, dar...

  • Programul de guvernare prevede reformă în Sănătate ( 23 Decembrie 2020 )

    Programul de guvernare pentru următorii patru ani, publicat astăzi! O parte importantă a programului este centrată pe creșterea ponderii si importanței prevenției în Sănătate, ca parte integrantă din strategia...

  • România ocupă ultimul loc în U.E. la cheltuielile cu sănătatea, arată datele Eurostat ( 2 Decembrie 2020 )

    România, codașa Uniunii Europene, în ceea ce privește cheltuielile cu sănătatea pe cap de locuitor! Țara noastră a alocat în anul 2018 doar 580 de euro pe cap de locuitor, pentru sănătate, situându-se pe...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2