Date companie
 
 
 
 

Echilibru și cumpătare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Decembrie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Nutritie de sărbători
 

De obicei, în perioada sărbătorilor, serviciile medicale de urgență sunt suprasolicitate. Persoanele care fac exces alimentar sau de alcool ajung la unitățile de primiri urgențe și petrec, apoi, sărbătorile la dietă. Președintele Societății Române de Educație Nutrițională, Lygia Alexandrescu, spune că putem preveni astfel de neplăceri prin cumpătare și alimentație echilibrată.

LYGIA ALEXANDRESCU, nutriționist ”Se mănâncă copios la prânz, se mănâncă la fel și dimineața, și masa de seară va fi un pic mai frugală. Poate, dacă chiar simțim nevoia să mâncăm ceva, un pic de pește, o salată, o mămăligă cu un pic de brânză sau cu un pic de iaurt sau chiar doar ieșim la plimbare și este absolut suficient ce am mâncat în prima jumătate a zilei. Așa, putem să ne bucurăm de tot ce ne dă Crăciunul, tot ce ne aduc sărbătorile, cu moderație și împărțind și organizându-ne mesele în așa fel încât să gustăm din toate dar nu toate odată.”

Lângă preparatele din porc nu trebuie să lipsească legumele, este contraindicat excesul de dulciuri, alcoolul ar trebui consumat cu măsură, iar plimbările în aer liber, pe lângă starea de bine adusă de mișcarea fizică, vor ajuta organismul să digere bunătățile consumate.

LYGIA ALEXANDRESCU, nutriționist ”Haideți să ne bucurăm de sărbători, haideți să gândim, să mâncăm românește, haideți să mâncăm integral, să adaptăm rețeta bunicilor după ce trăim astăzi, să încercăm să ne bucurăm de alimentele produse aproape de casă, în așa fel încât să fim sănătoși șă să nu avem nici un fel de gând negativ de a nu putea consuma ceva anume. Doza face otrava, și orice e consumat cu moderație devine un beneficiu pentru organism.”

Nutriționistul Lygia Alexandrescu atrage atenția și asupra păstrării în condiții optime a bucatelor pregătite pentru masa de sărbători, pentru a nu se altera. De asemenea, recomandă cumpătare și în ceea ce privește aprovizionarea cu produse alimentare și prepararea bucatelor, în scopul combaterii risipei alimentare. În cazul în care există surplus, mâncărurile pot fi congelate, dar există și varianta de a dărui acest surplus semenilor noștri nevoiași.


Echilibru și cumpătare

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2