Studentii de la Facultatea de design si Facultatea de grafica au decorat 15 cafenele din centrul vechi al capitalei cu lucrări de artă realizate din deșeuri reciclabile. Proiectul educațional „ECO-LECȚIA DE ARTĂ” își propune să realizeze un traseu cultural in care sunt expuse 20 de creații : de la ghirlande, brazi, cutii de cadouri, la diverse decorațiuni.
LORITA CONSTANTINESCU, manager proiect: "Ecolectia de arta este un proiect realizat impreuna cu facultatea de design si facultatea de grafica prin care studentii au invatat despre ecodesign cum sa realizeze un ambalaj sa il deseneze astfel incat el sa poata fi reciclat"
CORINA DUMA, coordonator proiect: "De data aceasta provocarea a fost sa creeze obiecte tridimensionale din materiale din materiale de deseuri"
RADU POP, student: "Initial mi-a placut asocierea aceasta intre ideea de ambalaj si de reciclare, e ochestie asociata cu consumul"
ANCA BOERIU, lector Universitatea de Arta: "Cred ca la inceput a fost putina reticienta a fost un eveniment pentru ei putin curios o lectie de pedagogie si pentru ei si pentru ceilalti"
Proiectul „ECO-LECȚIA de ARTĂ” a demarat la începutul lunii octombrie, prin sesiuni în care studenții au învățat despre designul acestora din punctul de vedere al impactului asupra mediului. Pe 5 ianuarie decoratiunile vor fi daruite vizitatorilor expozitiei.
LORITA CONSTANTINESCU, manager proiect: "Lucrarile realizate de studenti sunt disponibile in cateva baruri si restaurante din centrul vechi si ii invitam pe toti cei care vor sa le vada sa acceseze pagina de web selecteazaselectiv.ro"
Organizatorii speră să transmită mesajul că ambalajele trebuie puse la locurile lor, în containerele colorate, pentru a putea fi reciclate, și nu la gunoi, fara selectie.
Arta învinge cancerul! Nu este doar numele unui eveniment care a avut loc ieri, este și realitatea expusă în creații de mai mulți artiști plastici, printre care Eli Sultan, Elizabeta Brînzoi și Aurelia Chiru. Acestea au transformat arta în terapie prin creațiile lor, care au devenit o poveste despre puterea de a preschimba răni în lumini și culori.
Cel mai valoros mozaic din Oradea, aflat pe fațada clădirii unui fost cinematograf, este dezafectat aproape în întregime. Și asta în pofida faptului că firma care se ocupă de reabilitarea clădirii a primit autorizația de construcție...
Suspect de crimă, capturat de polițiști la șase ani de la comiterea faptei! Un bărbat de 27 de ani, suspectat că ar fi ucis, în 2013, o femeie din Marea Britanie, a fost prins de polițiștii români în urma descinderii la domiciliul său...
Primăria Capitalei promite o amplă acțiune de combatere a țânțarilor, în București! Locuitorii Capitalei se plâng că se confruntă cu o adevărată invazie a roiurilor de țânțari, pe stradă, ân parcuri, dar și în locuințe.
Expoziție de zile mari, la Muzeul Colecțiilor de Artă din București! Este vorba de expoziția „Eli Lotar 1905-1969”, dedicată unuia dintre cei mai importanți fotografi ai avangardei pariziene.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019