Primarul Iașiului, Mihai Chirica, are calitatea de inculpat într-un dosar instrumentat de D.I.I.C.O.T.. Edilul a fost audiat, luni, în dosarul ce vizează concesiunea unui teren din Sărărie. În urma anchetei procurorilor, a rezultat că mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat în vederea obținerii, în mod fraudulos, a unui teren din patrimoniul public, pe care au construit o clădire. Conform contractului dintre beneficiar și primărie, pe teren urma să fie construită o pensiune, însă, a fost construit un bloc de locuințe. Prejudiciul estimat este de circa 2 milioane de lei. Chirica este acuzat de omisiunea sesizării, infracțiune pentru care Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoare de la 3 luni la un an sau amendă. În același dosar, au fost reținuți mai mulți suspecți. Este vorba despre 4 persoane, printre care patronul publicației „Bună Ziua Iași”, Claudiu Asimionesei, și fostul arhitect-șef al municipiului Iași, Alexandru Mustiață. Alte șapte persoane, inclusiv fostul viceprimar Gabriel Harabagiu, în prezent city-manager al orașului, au fost plasate sub control judiciar.
Conform comunicatului transmis, joi, de SRI, ”în urma acțiunilor specifice ale Serviciului Roman de Informații, în cooperare cu Direcția Generală de Informații a Apărării și cu Direcția Generală de Protecție Internă, procurorii...
Călin Georgescu, reținut în trafic astăzi, și dus la Parchetul General! Fostul candidat la alegerile prezidențiale a fost așteptat de mai mulți susținători, care, însă nu s-au putut apropia, pentru că în fața Parchetului au fost puse garduri de protecție.
Droguri disimulate în hrană pentru câini! Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și procurorii DIICOT, au documentat activitatea infracțională a două persoane, una de 32 de ani, cealaltă...
Noi date privind obiectivele din România pe care le luase la țintă, la ordinul Rusiei, un columbian reținut de DIICOT. Bărbatul, de 34 de ani, s-ar fi deplasat pe teritoriul României cu intenția de a comite acte de diversiune, prin distrugere, degradare sau aducere în stare de neîntrebuințare, prin explozii, incendii sau în alt mod, a unor instalații industriale, construcții ori alte bunuri, de natură să pună în pericol securitatea națională.
Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Satu Mare, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant delict, într-un dosar având ca obiect comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019