Date companie
 
 
 
 

Efectele ploii înghețate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Ianuarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : trafic, ploaie, rutier, masini, energie, electrica, polei, fracturi, aerian, feroviar, avariate, infotrafic, inghetata, luxatii
 

Ploaia înghețată ș ninsorile au provocat mari necazuri în aproape toată țara.

ANA IACUB, reporter ”Rețeaua de distribuție a energiei electrice a cedat din cauza ploii înghețate și a viscolului. Potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei, astăzi, la ora 12:00, 150.000 de consumatori nu aveau curent electric. În comunicat se precizează că avariile în rețelele de distribuție și furnizare a energiei electrice s-au extins în toată țara. Cele mai afectate județe sunt Ialomița, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Buzău și Dâmbovița. În toate zonele afectate de avarii sunt executate lucrări de intervenții”.

De asemenea, au fost înregistrate întârzieri mari și anulări de curse în traficul feroviar și în cel aerian. Din cauza poleiului, mai multe drumurile naționale, dar și autostrăzile A1, A2 și A3, au fost închise în cursul nopții. Autostrăzile și drumurile naționale fost redeschise în această dimineață, cu excepția Drumului Național 67C, între Novaci și Rânca, blocat din cauza viscolului. Sectorul de drum afectat va fi redeschis doar în momentul în care condițiile meteo vor permite siguranța traficului. În ultimele 12 ore, în acțiunile de deszăpezire și combatere a efectelor poleiului au fost implicați peste 4.000 de angajați ai CNAIR. S-a intervenit cu peste 900 de utilaje și s-au răspândit peste 4.000 de tone de material antiderapant. Au fost înregistrate și accidente, majoritatea ușoare, deoarece de teama derapajelor, șoferii au circulat, în general prudent. Pericolul persistă, însă, pe arterele rutiere, drept pentru care conducătorii auto sunt îndemnați să circule prudent.

ALIN ȘERBĂNESCU, purtător de cuvânt, C.N.A.I.R. “Chiar dacă vedem că carosabilul este negru, trebuie să ținem cont de faptul că suprafața carosabilă este rece și suprafața pneurilor este rece. Deci, aderența pneurilor la asfalt nu este aceeași ca în perioadele în care suprafețele sunt calde și permit un control mai bun al autovehicului. Deci, atenție, chiar dacă carosabilul este negru, nu depășiți limitele de viteză. Carosabilul umed la viteze mari produce acvaplanare. Deci pelicula de apă care se află pe carosabil produce acvaplanare și la o viteză de 70 kn/h se poate pierde controlul volanului. Evitați pe carosabil umed sau acoperit cu polei, evitață să puneți frână și să faceți mișcări bruște. Acest tip de conducere agresiv poate duce la derapaje.”

Pe Aeroportul ”Henri Coandă” au fost înregistrate întârzieri la decolare, din cauza operațiunilor de degivrare a aparatelor de zbor. Și circulația trenurilor s-a desfășurat cu dificultate, din cauza gheții depuse pe liniile de alimentare cu energie electrică. Poleiul le-a dat mari bătăi de cap și locuitorilor Capitalei. Patinoarul format pe trotuare și carosabil a provocat sincope în transportul în comun de călători, crengile groase despinse din arborii îmbrăcați în gheață au avariat mașinile și blocat arterele de circulație, iar pietonii ghinioniși care au luat contact cu gheața de pe trotuare au ajuns la spital, cu mâinile sau picioarele fracturate. Astfel de accidente nu au avut loc, însă, doar în București. Sute de oameni din zonele din țară afectate de ploaia înghețată au fost spitalizați, după ce au suferit luxații și fracturi în urma căzăturilor. Dacă pentru unii gheața de pe jos a fost un coșmar, alții au profitat, însă, din plin de patinoarul natural apărut peste noapte. Se vede într-un filmuleț devenit viral pe internet.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2