Sinistrații din județul Galați se expun unor pericole uriașe, în speranța că vor primi despăgubiri de la stat! Localnicii refuză să arunce animalele înecate de viitură, până când autoritățile nu vor veni să le numere. Până atunci, animalele zac prin curțile oamenilor pline de noroi sau la marginea drumului, devenind astfel focare de infecție.
AMBIANȚĂ: "-N-au venit să vă ia animalele, sau vreți să le țineți să vi le și numere pentru evaluare? -Nu (...) le dau afară, să vină să le ia. (...) -Ce animale aveți moarte? -Am 35 de păsări și 11 purcei."
AMBIANȚĂ: "Asta a cui e? a dvs? -Păi uite, din 80 mai am 30. (...) -Mai găsiți pe câmp? -Am găsit, le-am dat pe apă eu, că de atunci sunt aici."
Localnicii au fost avertizați să nu bea apă din fântânile din sat. Pentru a evita declanșarea unei epidemii, autoritățile au trimis o mie de vaccinuri antitetanos, atât pentru sinistrați, cât și pentru salvatori.
AMBIANȚĂ: "-Ați avut și pești în curte? -Nu, au venit, peștii au venit. -De unde? -De pe apă"
VOX: "-Ce faceți cu animalul? -Îl duc la gârlă, să-l ducă mai departe, că tot apa l-a adus și la noi aici."
Când s-au întors acasă și și-au văzut gospodăriile, oamenii au suferit un șoc.
AMBIANȚĂ: "Deocamdată nu mai am nimica și nici nu știu ce să fac, n-am cu ce să încep, n-am, sunt singură, soțul meu a murit, copii n-au cum să m-ajute că nici ei n-au, nu știu ce-oi face. Stau la o cuscră, și aceea e moartă, într-o cameră acolo, stau cu copiii acolo, suntem 9 persoane într-o cameră."
Mai mulți voluntari au venit în zonele afectate de inundații pentru a-i ajuta pe sinistrați.
VOX: "Într-o situație din-asta, când oamenii au atâta nevoie de ajutor ar fi chiar păcat să nu facem ceva pentru ajutorul lor."
14 familii din Pechea au primit deja o parte din casele modulare alocate de autorități. Restul sinistraților, care nu au cum să-și scoată mâlul din case, sunt ajutați de voluntari.
Vremea se încălzește, dar nu scăpăm de ploi. Meteorologii avertizează că instabilitatea atmosferică rămâne accentuată, la nivelul întregii țări, iar cantitățile de precipitații vor fi însemnate și vor fi însoțite...
Dispariția prematură a lui Bogdan Stanoevici a lăsat un gol imens pentru cei care l-au cunoscut și apreciat. După o carieră pe scenă și pe marile ecrane, a dorit să se implice în politică, pentru că își dorea o reformă reală a României. Atacat de virusul SARS-CoV-2, sistemul de sănătate românesc nu a fost suficient pentru a-l salva. Un mesaj emoționant vine de la liderul Alternativei pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, care l-a cunoscut bine pe Bogdan. Au fost adversari politici în 2019, când au candidat la alegerile prezidențiale, dar cu un proiect de țară cu multe similitudini, colegi mai târziu, regăsindu-și puncte comune în dorința de a pune sănătatea și educația în prim plan.
Inconștiența, iresponsabilitate sau ignoranță? În timp ce medicii se luptă pentru salvarea oamenilor infectați cu noul coronavirusului, iar autoritățile impun măsuri menite să protejeze populația, mulți români nu par deloc...
Viața copiilor pe rețelele sociale începe, de multe ori, cu postările părinților! Prima zi de grădiniță, aniversarea zilei de naștere sau o plimbare sunt doar câteva din momentele pe care părinții vor cu tot dinadinsul să le posteze...
Pierderi bugetare de 500 milioane de euro, provocat de service-urile neautorizate! Potrivit datelor centralizate de Asociația Societăților de Service Auto Independente și de Federația Operatorilor Români de Transport, peste 10.000...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019