Eroii Revoluției din decembrie 1989 au fost comemorați în Capitală! Pentru libertate, peste o mie de români au plătit cu viața, în urma confruntărilor din stradă. 24 de ani au trecut de când Nicolae și Elena Ceaușescu au părăsit Comitetul Central cu un elicopter, în huiduielile miilor de bucureșteni răsculați împotriva sistemului.
AMBIANȚĂ (Muzică): "Dimpreună cu tot neamul lor cel adormit .. odihnește, doamne sufletele lor în loc luminat."
În Piața Revoluției, apoi la Radioul public și în fața Televiziunii Române, imnul României eliberate de comunism a răsunat în memoria eroilor Revoluției.
AMBIANȚĂ: "Noi toți suntem oameni liberi! frati romani! După 40 de ani de minciuni, ascultați pentru prima oară, dragi români, glasul adevarului."
VOX: "Eu am fost printre aceia care au ajuns printre primii la radio (...) am dat cu o piatră și am reusit să intru pe ușa principală de la radio."
VOX: "La 12 noaptea au început să vină taburile și să intre în multime (...) primul care l-am salvat a fost un băiețel de 9 ani care îi calcase picioarele tabul (...) l-am dus la spital la Coltea sperând că am sa-l salvez. (...) A murit în bratele male, n-am să uit și n-am să iert."
VOX (doi parașutiști): "Noi când am luptat aici am luptat cu tot sufletul și cu viata dăruita deja, adica eram gata să murim (...) Aveam 18 ani.. (...) Ne-am dat bocancii jos din picioare dupa 10 zile, nu mâncam (...) la etajul unu dormeam noi in burdufuri, studioul 4."
La 24 de ani după Revoluție, oamenii nu regretă sacrificiile, dar recunosc că România pe care au visat-o este încă departe.
Flori, lumânări și multe amintiri! Trupul neînsuflețit al actorului și omului politic Bogdan Stanoevici a fost depus la capela cimitirului Bellu, unde cei care l-au iubit și apreciat i-au putut aduce un omagiu.
S-au împlinit 40 de ani de la trecerea în rândul celor drepți a marelui om de cultură și ziarist Pamfil Șeicaru. Cu această ocazie, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a organizat o ceremonie de comemorare...
Mihai Eminescu, comemorat la 131 de ani de la moarte! Zeci de persoane au asistat la o slujbă de pomenire, la Cimitirul Bellu din București. A fost oficiat un parastas și au fost depuse coroane de flori, în semn de omagiu. Oameni de cultură și admiratori ai operei eminesciene au ținut cuvântări și au recitat poezii ale marelui nostru poet.
Mihai Eminescu, comemorat cu onoruri, la Cimitirul Bellu din București, acolo unde este își doarme somnul de veci. Astăzi, 15 iunie, se împlinesc 130 de ani de la moartea geniului poeziei românești, Mihai Eminescu.
Lacrimi și deznădejde la 3 ani de la tragicul incendiu din clubul Colectiv in urma caruia 64 de tineri și-au pierdut viața. Sute de bucureșteni au aprins o lumânare în memoria victimelor iar un sobor de preoți a organizat o slujbă de comemorare a acestora.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019