Politicile bugetare de la Bucuresti, sub lupa FMI! O nouă misiune a Fondului Monetar Internațional, Uniunii Europene și Băncii Mondiale se va afla în România, în perioada 25 octombrie - 7 noiembrie, pentru evaluarea politicilor bugetare. La ultima evaluare, din luna august, expertii Uniunii Europene și ai FMI au cerut autorităților române să mențină disciplina bugetară și să continue reforma în sectorul public, în condițiile în care tara noastra urmează să revină pe creștere economică în acest an, după doi ani consecutivi de recesiune. Initial, pentru 2011, creșterea economică era estimată la 1,5%, iar în 2012 la 3,5 - 4%. Însă, recent, ministrul Finanțelor Publice, Gheorghe Ialomițianu, a anunțat că există posibilitatea ajustării prognozei pentru 2012, pe fondul noului val de criză care se manifestă pe plan global. Într-un interviu recent, șeful misiunii FMI pentru România, Jeffrey Franks, a afirmat că România va trebui să își păstreze angajamentele față de continuarea reformelor economice prevăzute în programul cu Fondul Monetar Internațional și Uniunea Europeană, în ciuda presiunilor electorale din 2012. El a precizat că în ceea ce privește atingerea țintei de deficit bugetar de 3% pentru 2012, autoritățile și-au păstrat hotărârea fermă de a respecta acordul. În luna martie 2011, autoritățile de la București au decis să prelungească înțelegerea cu FMI, printr-un acord de tip preventiv în valoare de aproximativ 3,6 miliarde de euro, respectiv 300% din cota pe care o are România la FMI. Noul acord cu FMI este însoțit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde euro de la Uniunea Europeană și de un împrumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondială. În anul 2009, când a fost lovită puternic de criza economică, România a solicitat asistență de urgență din partea FMI, UE și Băncii Mondiale, în valoare totală de 20 de miliarde de euro.
De șapte ori mai puține medii de 10, la Evaluarea Națională, comparativ cu anul trecut! Doar 120 din cei peste 123.000 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut nota 10 la ambele probe susținute, respectiv Limba și literatura română și matematică.
Emoții mari, astăzi, pentru viitorii liceeni! Absolvenții de clasa a VIII-a au susținut prima probă a examenului de Evaluare Națională: cea la limba și literatura română. Elevii au avut de rezolvat două subiecte, cu un total de 16 cerințe.
Cea mai mare tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech pentru România, de până acum! Este vorba de peste un milion de doze, livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Timișoara și Cluj-Napoca.
180.000 de doze de vaccin vor ajunge în țară, săptămâna viitoare, a anunțat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Acestea se adaugă celor 130.000 care mai sunt în prezent în depozite.
Absolvenții clasei a-VIII-a au început astăzi probele la Evaluarea Națională! Ei au susținut prima probă la Limba și literatura română. La primul subiect au avut de analizat și de răspuns la mai multe cerințe pe baza unui text la prima vedere - „Zborul”, scris de Sorin Titel.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019