”Natura, Omul și Universul”, la Muzeul Cotroceni! Vorbim despre tema unei expoziții care include opera pictorului Emil Ciocoiu, reprezentând o excepțională viziune artistică. Sunt expuse în aceste zile 100 de lucrări ale pictorului român care și-a clădit, în zeci de ani, o carieră artistică în Germania.
EMIL CIOCOIU, pictor "În cele 100 de lucrări expuse e vorba de natură, om și Univers. Să ne oprim un pic la om. Este vorba despre dialogul etniilor, religiilor și culorilor omenirii strânse în mai multe compoziții. Omul este invitat la dialog prin elementele componente ale fiecărei religii."
MARIUS TIȚĂ, critic de artă "Este o expoziție unică, grandioasă. Avem ocazia să îl redescoperim pe Emil Ciocoiu, asta în caz că nu-l cunoaștem. O punere în temă într-un cadru superb aici la Cotroceni, temă generoasă tratată într-o manieră de mare clasă, de pictor de mare anvergură"
Emil Ciocoiu s-a născut în 1948 la Șasa, lângă Târgu Jiu. A absolvit în 1974 Pictura la Academnia de aArtă ”Nicolae Grigorescu” din București, la clasa profesorului Gheorghe Șaru. A primit o bursă Aman și a evoluat până la momentul în care viziunea sa artistică marcată de o profundă meditație filozofică a intrat în conflict cu cerințele societății comuniste. În 1980 s-a stabilit la Aachen, în Germania, și, alături de soția sa violonistă a orchestrei simfonice din Aachen, și inspirat de ea, și-a clădit, tușă cu tușă, o carieră deosebită. Criticii de artă din țară și din străinătate spun despre lucrările pictorului Emil Ciocoiu că impresionează, luminează, îmbogățește, face nevăzutul văzut și viitorul ni-l face prezent. Expoziția de pictură a lui Emil Ciocoiu de pe simeza Muzeului Cotroceni rămâne deschisă până în data de 22 iunie.
Consultări la Cotroceni, convocate de președintele interimar, Ilie Bolojan, cu reprezentanții partidelor parlamentare. Discuțiile au avut ca obiectiv pregătirea poziției țării noastre la reuniunea extraordinară a Consiliului European din 6 martie, care se va desfășura la Bruxelles.
Klaus Iohannis a părăsit definitiv Palatul Cotroceni, după ce luni a demisionat din funcție. Garda de Onoare i-a prezentat onorul la final de mandat.
Colecția de patrimoniu văduvită de coiful de aur de la Coțofenești și de cele trei brățări dacice furate, a fost adusă, vineri-seară, înapoi în România. Potrivit comunicatului transmis de Muzeul Național de Istorie a României...
Șarpele Glykon pleacă la Madrid! Faimoasa piesă, unică în lume, găzduită de Muzeul de Istorie și Arheologie din Constanța, va fi transportată la Madrid, unde, în perioada...
Expoziție inedită de fotografie, la Centrul Cultural Ceh din București! Centrul Ceh și-a redeschis ușile pentru vizitatori, către galeria Future Museum, care devine, uneori, spațiu expozițional. Asta, după o perioadă...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019