Zgomotul inconfundabil al motocicletelor de epocă s-a făcut auzit, week-end-ul acesta, în fața Parcului Carol din Capitală. Bătrânele doamne pe două roți au trezit nostalgii printre bucureștenii ajunși la vârsta senectuții și i-au lăsat cu gura căscată pe vizitatorii din generația turbo.
BOGDAN COCONOIU, președinte, Retromobil România "Sunt 27 de motociclete, motorete și scutere fabricate între 1932 și 1970. Marea majoritate au venit pe roți, chiar de la Ploiești. Avem un grup foarte mare de colecționari."
VOX "- Ce v-a sărit în ochi? - În general, motocicletele antice mi-au plăcut întotdeauna. Am avut și eu, în tinerețe, și m-au atras."
VOX "- Interesant! - Vă place ceva? - Da! Eu am avut asta și una de acolo, pe vremuri. În '60 și ceva. Frumoase, în orice caz!"
VOX "Sunt multe piese de istorie, aici, și mi se pare foarte interesant să le poți vedea pe viu."
Vedeta expoziției a fost un model de Harley Davidson, produs în 1942. A costat peste 10 mii de euro și a ajuns în România în urmă cu câteva zile. O altă piesă de rezistență a colecției a fost un Zundapp de 500 de centrimetri cubi, care a prins al doilea război mondial.
MIHAI PREDA, proprietar "Are elemente rare de război, cum ar fi reflectorul de lumină, care este o piesă destul de greu de găsit."
Celebra motoretă Carpați nu avea cum să lipsească de la un astfel de eveniment.
NICU DUMITRACHE, inginer, Muzeul Tehnic "Despre Carpați se spune și se știe că ar fi fost o copie după o motocicletă germană Simpson, dar este românească, fabricată la Zărnești."
După expoziție, motoarele au plecat într-o plimbare, pe străzile Bucureștiului.
”România și noua dinamică a securității internaționale”! Este genericul sub care Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” a organizat cea de-a șasea conferință științifică internațională privind securitatea...
Șarpele Glykon pleacă la Madrid! Faimoasa piesă, unică în lume, găzduită de Muzeul de Istorie și Arheologie din Constanța, va fi transportată la Madrid, unde, în perioada...
Compania municipală de salubritate, bună de plătit amenzi, după ce au fost descoperite grămezi de gunoaie în Parcul Unirii din București! Cel puțin așa a anunțat șeful Gărzii de Mediu...
Tur virtual fascinant al Peșterii Urșilor din județul Bihor, propus de Romsilva pe pagina sa de Facebook! Fotografiile realizate de Timea Iszak și Florin Coraș dezvăluie frumusețea aparte a peșterii.
Expoziție inedită de fotografie, la Centrul Cultural Ceh din București! Centrul Ceh și-a redeschis ușile pentru vizitatori, către galeria Future Museum, care devine, uneori, spațiu expozițional. Asta, după o perioadă...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019