Gerul cumplit din ultima perioadă umflă facturile la încălzire! În condițiile în care mercurul din termometre a coborât vertiginos cu multe grade sub zero, ca să se încălzească, românii au dat căldura la maximum. Centralele pe gaze au duduit în apartamente, iar caloriferele electrice și reșourile au stat fierbinți zile întregi. În aceste condiții, facturile la gaze și energie electrică vor fi extrem de piperate. Potrivit distribuitorilor de gaze, creșterea cu un grad a temperaturii la termostatul de cameră, înseamnă un consum cu 17% mai mare.
VOX "- Deci, am dat centrala mai mare, ca să avem căldură în casă suficientă. - Și la factură? - Ceva mai mult, dar asta e! Ca să ne încălzim, trebuie să plătim."
VOX "- Dacă a fost mai ger, a trebuit să creștem consumul. Am dat mai tare la termostat. (...) Cine are repartitoare. Cine nu... - Și vă așteptați să crească facturile luna asta? - Sunt convinsă!"
VOX "- Eu am centrală și am dat la 23 de grade. - Și când o să vină factura? - Ei, asta e! Mai în rate, mai de două-trei ori pe la facturi."
prin telefon: ANGELICA TOMA, administrator asociație de proprietari "Probabil că vor fi mai mari pentru că temperaturile au fost foarte scăzute în această perioadă."
Pentru cei care nu se pot descurca cu plata căldurii și a luminii, există o soluție.
prin telefon: TUDOR POPESCU, specialist în energie "Această căldură, dacă depășește 15% din venitul pe un an, gazele, căldura, dacă depășesc 15%, atunci te duci la primărie să-ți dea banii."
Cifrele arată consum în creștere, atât la gaze naturale, cât și la electricitate. Spre exemplu, în numai două zile, consumul de gaze naturale a crescut cu 10 milioane de metri cubi.
Executivul a aprobat continuarea plafonării prețului energiei și gazelor. La energie, prelungirea schemei se face pentru trei luni iar la gaze se păstrează plafonarea încă un an.
Iarnă în toată regula în țara noastră. Drumarii din toate zonele țării s-au luptat cu zăpada care s-a așternut. Au împrăștiat tone de material antiderapant pentru a menține drumurile practicabile.
La jumătatea lunii februarie, iarna își intră în drepturi, în România. Conform meteorologilor, ne așteaptă o perioadă cu ninsori, viscol și temperaturi foarte scăzute. Sâmbătă-dimineață, a intrat în vigoare un cod galben ninsori...
Site-uri importante, precum ROeID, Ghișeul.ro, Sistemul Electronic de Achiziții Publice și e-Guvernare, gestionate de Autoritatea pentru Digitalizarea României, au devenit indisponibile, marți-dimineață. Potrivit președintelui...
Afirmațiile potrivit cărora România este ”un mare producător de energie” reprezintă un mit. Asta a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, pentru Antena 3, în contextul costurilor energiei. ”Românii plătesc al cincilea...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019