Gerul cumplit din ultima perioadă umflă facturile la încălzire! În condițiile în care mercurul din termometre a coborât vertiginos cu multe grade sub zero, ca să se încălzească, românii au dat căldura la maximum. Centralele pe gaze au duduit în apartamente, iar caloriferele electrice și reșourile au stat fierbinți zile întregi. În aceste condiții, facturile la gaze și energie electrică vor fi extrem de piperate. Potrivit distribuitorilor de gaze, creșterea cu un grad a temperaturii la termostatul de cameră, înseamnă un consum cu 17% mai mare.
VOX "- Deci, am dat centrala mai mare, ca să avem căldură în casă suficientă. - Și la factură? - Ceva mai mult, dar asta e! Ca să ne încălzim, trebuie să plătim."
VOX "- Dacă a fost mai ger, a trebuit să creștem consumul. Am dat mai tare la termostat. (...) Cine are repartitoare. Cine nu... - Și vă așteptați să crească facturile luna asta? - Sunt convinsă!"
VOX "- Eu am centrală și am dat la 23 de grade. - Și când o să vină factura? - Ei, asta e! Mai în rate, mai de două-trei ori pe la facturi."
prin telefon: ANGELICA TOMA, administrator asociație de proprietari "Probabil că vor fi mai mari pentru că temperaturile au fost foarte scăzute în această perioadă."
Pentru cei care nu se pot descurca cu plata căldurii și a luminii, există o soluție.
prin telefon: TUDOR POPESCU, specialist în energie "Această căldură, dacă depășește 15% din venitul pe un an, gazele, căldura, dacă depășesc 15%, atunci te duci la primărie să-ți dea banii."
Cifrele arată consum în creștere, atât la gaze naturale, cât și la electricitate. Spre exemplu, în numai două zile, consumul de gaze naturale a crescut cu 10 milioane de metri cubi.
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, trage un semnal de alarmă! Acesta a declarat că unele companii de furnizare a curentului electric trec consumuri estimate foarte mari pe facturi, ceea ce reprezintă ”o formă de...
Românii care intenționează să-și schimbe furnizorul de energie electrică trebuie să fie atenți la mai multe aspecte. InfoCons avertizează că, înainte de a semna un nou contract, consumatorii trebuie să fie...
Liberalizarea pieței gazelor a intrat în vigoare! Începând de astăzi, prețul gazelor nu mai este reglementat de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei, ci se stabilește în funcție...
Executivul va aloca un miliard de euro, în următorii șapte ani, pentru extinderea rețelei de gaz din România! Este declarația premierului Ludovic Orban, aflat în județul Suceava, unde a participat la punerea în funcțiune a rețelei de gaze naturale din comuna Moara.
Planuri mari pentru România! Proiectul “România eficientă” presupune dezvoltarea și derularea unui program național de eficiență energetică, demarat în vara anului 2019 și care se va întinde cel puțin până în anul 2022. Inițiatorii proiectului își propun să ajute România să atingă țintele stabilite prin Directivele Uniunii Europene pentru anul 2030 în privința reducerii emisiilor de carbon și eficientizare energetică.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019