Majorarea prețului gazelor cu 5%, în septembrie 2012, și modificarea formulei de calcul al consumului au făcut ca facturile la gaze să explodeze, în prima lună din acest an. Astfel, locatarii care au ales să se debranșeze de la rețeaua de termoficare, pentru a-și reduce cheltuielile cu căldura, s-au trezit cu facturi mai mari cu 20%, în ianuarie, față de aceeași lună a anului trecut.
AMBIANȚĂ "- Luăm exemplul pentru două camere, două persoane. Avem la încălzire 194 de lei și un total cost pe cotă de întreținere, 483. - Pentru? - Pentru ianuarie 2012. După care revenim în aceeași perioadă a lui 2013. Avem un cost pentru încălzirea aceleiași suprafețe de 230 de lei și cotă întreținere total 588 de lei. Deci, o diferență de la 483, la 588 de lei."
VOX "Când mi-a spus domnul administartor că avem 10 milioane, eu am rămas mască. Groaznice! Foarte greu de suportat, așa facturi!"
Reprezentanții asociațiilor de proprietari spun că majorarea prețului gazelor s-a făcut treptat, în așa fel, încât, consumatorii să nu simtă, de la o lună la alta, scumpirile.
PETRICĂ RISTEA, președinte asociație de locatari "O creștere fără să fim anunțati, noi, cei care administrăm bunurile asociției de locatari, să îi înștiințăm la rândul nostru să se pregătească din timp, pentru a face micile economii, să achite ceea ce au consumat."
Explicația furnizorilor este simplă! Consumul efectiv de gaze naturale, exprimat în metri cubi, nu mai este singurul factor în funcție de care se calculează factura. Din anul 2008, valoarea consumului se înmulțește cu un preț unitar și cu puterea calorică superioară a gazelor. Această putere are însă o valoare variabilă, ce poate crește de la o lună la alta sau de la o zonă la alta a țării.
Peste 800 de blocuri din București rămân fără apă caldă și căldură. Compania Municipală Termoenergetica București anunță că se vor face lucrări de reabilitare pe conductele rețelei termice, în mai multe zone din Capitală, iar în unele cazuri se va sista furnizarea de apă caldă și căldură.
Compania Municipală Termoenergetica București anunță că în următoarele zile se vor efectua lucrări de reabilitare pe conductele rețelei termice, în mai multe zone din Capitală.
Executivul a aprobat continuarea plafonării prețului energiei și gazelor. La energie, prelungirea schemei se face pentru trei luni iar la gaze se păstrează plafonarea încă un an.
Sute de blocuri din București vor rămâne fără apă caldă și căldură, în perioada următoare, din cauza lucrărilor de reabilitare pe conductele rețelei de distribuție a energiei termice. Practic, sunt vizate zone din toate sectoarele Capitalei.
Afirmațiile potrivit cărora România este ”un mare producător de energie” reprezintă un mit. Asta a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, pentru Antena 3, în contextul costurilor energiei. ”Românii plătesc al cincilea...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019