Date companie
 
 
 
 

Faleza din Galații, în pericol să fie înghițită de apele Dunării

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Mai 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : faleza, Dunare, consolidare, pericol, studiu, caverne
 

Faleza Dunării, în pericol la Galați! Expertizele au arătat că 12 centimetri din faleză alunecă în fiecare an în apele fluviului. Autoritățile au alocat fonduri pentru un nou studiu, dar nu și pentru consolidarea malului. Pânza freatică s-a ridicat foarte sus, motiv pentru care în subteran se produc tasări și se formează caverne care accelerează alunecarea.

AMBIANȚĂ "Sunt deplasări destul de accentuate. Mă refer, în primul rând, la clădiri."

MARIUS STAN, primar, Galați "Problemele de surpare de teren sunt probleme frecvente. O gaură a ajuns chiar de poveste!"

Gaura despre care vorbește primarul a fost astupată de nenumarate ori, dar, după fiecare reparație, s-a format din nou. Experții spun că este urgent nevoie de o lucrare de anvergură, care să opreasca fenomenul.

MANOLE STELIAN ȘERBULEA, coordonator studiu "Se produce o alunecare între masa de umplutură și terenul natural în loc. Sau se produce pentru că declivitatea suprafeței este de 60 de grade. De asemenea, acele ape, care au fost astupate la ora actuală, sunt obturate de umpluturile respective."

Potrivit specialiștilor, o surpare mai mare poate avea urmări devastatoare. Pe faleză sunt construite zeci de blocuri. În plus, cu toate ca zona este instabilă, se eliberează în continuare autorizații de construcție.

VOX "Anul trecut nu era așa, dar mai sunt locuri unde tasarea e vizibilă. De exemplu, în partea superioara a falezei. Se vede si o înclinație a malului. Terenul este oarecum fugit."

Primăria Galați speră sa obțină cât mai repede bani de la Uniunea Europeana, ca să înceapa lucrările de consolidare a falezei.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Pericolul furtunilor de vară ( 21 Iunie 2021 )

    Vremea se încălzește, dar nu scăpăm de ploi. Meteorologii avertizează că instabilitatea atmosferică rămâne accentuată, la nivelul întregii țări, iar cantitățile de precipitații vor fi însemnate și vor fi însoțite...

  • Polițiștii români, în topul corupților din U.E. ( 21 Iunie 2021 )

    Poliția din România este a doua cea mai coruptă din Uniunea Europeană. Cel puțin așa arată un studiu realizat de organizația nonguvernamentală Transparency International. În general, un român...

  • Tulpina britanică se răspândește rapid și în România ( 5 Februarie 2021 )

    Probele prelevate în cadrul unui studiu medical privind infectările cu SARS CoV-2 au scos la iveală date alarmante. Studiul de secvențiere a genomului virusului SARS CoV-2, realizat de cercetătorii de la MedLife...

  • Cătălin Ivan: Bogdan Stanoevici a pierdut lupta cu sistemul medical românesc ( 15 Ianuarie 2021 )

    Dispariția prematură a lui Bogdan Stanoevici a lăsat un gol imens pentru cei care l-au cunoscut și apreciat. După o carieră pe scenă și pe marile ecrane, a dorit să se implice în politică, pentru că își dorea o reformă reală a României. Atacat de virusul SARS-CoV-2, sistemul de sănătate românesc nu a fost suficient pentru a-l salva. Un mesaj emoționant vine de la liderul Alternativei pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, care l-a cunoscut bine pe Bogdan. Au fost adversari politici în 2019, când au candidat la alegerile prezidențiale, dar cu un proiect de țară cu multe similitudini, colegi mai târziu, regăsindu-și puncte comune în dorința de a pune sănătatea și educația în prim plan.

  • Studiu privind necesarul de venit al unei familii cu doi copii din România, pentru un trai decent ( 18 Noiembrie 2020 )

    O familie cu doi copii din România are nevoie de peste 7.000 de lei lunar, pentru un trai decent, arată un studiu realizat de Fundația Friedrich Ebert Stiftung. Potrivit studiului, valoarea coșului minim de consum...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2