Date companie
 
 
 
 

Familia Regală a primit colindători la Castelul de la Săvârșin

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Decembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Castelul de la Savarsin, colindatori, Regele Mihai
 

Ca în fiecare an, Regele Mihai si-a primit colindatorii la Castelul de la Săvârșin. Sute de oameni au trecut pragul Familiei Regale în preajma Sarbatorilor, pentru urarile traditionale de Craciun.

AMBIANȚĂ (se colindă)

Majestatea Sa și Principesa Margareta au oferit apoi cadouri de Craciun unor familii nevoiase, care traiesc în conditii greu de închipuit. Una dintre familii are 5 membri, care locuiesc într-o casa de chirpici, cu o singura încapere. Într-o alta familie, o bunica paralizată de 15 ani are grija de nepoti.

AMBIANȚĂ: "Ne cheamă sa ajutam la ceva, la munca, la lemne, sa spargem lemne, sa facem curatenie în curte.”

AMBIANȚĂ: „-Cum te numesti? -Sebi. Dar tu?- Alex. Si câti ani ai ?- Eu am cinci ani"

Regele Mihai si Principesa Margareta au fost profund impresionati de saracia crunta în care traiesc unii oameni.

REGELE MIHAI: „Oamenii saraci sunt oameni ca si noi. (...) -Nu stiu daca a fost atâta saracie înainte! –A fost, dar nu ca acum!”

PRINCIPESA MARGARETA: "Înainte de Craciun venim în diverse sate cu ajutoare pentru persoanele care nu au mult noroc în viata si încercam sa-i ajutam asa putin cu bucurii, cu ceva de mâncat, diverse lucruri."

În zilele următoare sunt asteptate si alte grupuri de colindatori la castelul din județul Arad. In prima zi de Crăciun, Familia Regală va participa la Sfânta Liturghie la Biserica Ortodoxă din Săvârșin.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Actorii Teatrului "În Culise" i-au colinde pe spectatorii fideli chiar la casele lor ( 28 Decembrie 2014 )

    Colindători mai puțin obișnuiți, în Capitală! Câțiva tineri actori au dorit să le mulțumească spectatorilor fideli într-o manieră inedită, drept pentru care i-au colindat. Tinerii actori fac parte din Asociația ”În Culise” și aduc, într-un spațiu neconvențional și cotidian, un teatru inovator, cu texte și abordări proaspete. Replicile ți le poate spune cineva care stă la masa de vizavi. Poți să privești spre scenă, dar...

  • Tradițiile și obiceiurile sunt păstrate cu sfințenie, în unele zone din țarã ( 1 Ianuarie 2013 )

    Tradițiile și obiceiurile încã se pãstreazã cu sfințenie în unele zone din țarã, în Ajunul Anului Nou. Plugușorul, jocurile cu mãști, capra, cãluțul, ursul sunt doar câteva dintre datinile strămoșești respectate și în ziua de azi. La Bãleni, în Dâmbovița, feciorii satului pornesc dis-de-dimineata cu plugul pe ulitele localitãții. Tineri și copii intrã din casã în casã, fac urãri de bine, aruncã grâu și trag o brazdã în curtea celui colindat, pentru un an mai bun.

  • Un grup de colindători din Clinceni le aduce bucureștenilor datinile la balcon ( 31 Decembrie 2012 )

    Colindătorii de la sate și comune nu-i lasă pe orășeni să uite de tradițiile Sărbătorilor de iarnă. Ei pocnesc din bice pe sub balcoane și strigă Plugușorul pe aleile dintre blocuri. Așa se întâmplă și în cartierele Capitalei, luate cu asalt de grupurile de colindători din localitatea ilfoveană Clinceni. Bucureștenii care îi privesc de la ferestre sau de pe marginea străzii sunt încântați de reprezentație.

  • Colindãtorii, mascații și cãlușarii au defilat pe strãzile mai multor orașe ( 28 Decembrie 2012 )

    De sărbători, datinile străvechi sunt păstrate cu sfințenie în multe zone ale țării, în special în regiunilșe nordice. Zilele acestea, colindătorii, călușarii și mascații au defilat pe străzile din Bacău, Suceava și Sighetul Marmației, demonstrând, astfel, că tradițiile de iarnă nu s-au pierdut. Spectacolul de cântec de colind, muzică și culoare a stârnit aplauze. În Bacău, peste 20 de formații populare, venite din toate zonele Moldovei...

  • Samanta de scandal, intre colindatorii romani si maghiari din Oituz ( 3 Ianuarie 2012 )

    Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău a avut serios de furcă în perioada sărbătorilor, din cauza cetelor de urători români și maghiari de la Oituz. Colindătorii mascați s-au întâlnit în centrul comunei pentru a împlini ritualul străbun denumit "Arsul Caprei" și puțin a lipsit să se încaiere. Scandalul a fost prevenit de cei aproximativ 300 de jandarmi prezenți în zonă. Tinerii, care de această dată au fost despărțiți de jandarmi, au promis că anul viitor nu se vor lăsa.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2