Criză de vaccin antitetanos în mai multe spitale din țară. Problemele au apărut încă de anul trecut, după ce producția serului a fost sistată la Institutul Cantacuzino, iar vaccinul a început să fie importat de la francezi. Costurile sunt, însă, de 50 de ori mai mari, așa că nu toate spitalele și-au permis să-l achiziționeze. Mai mult, stocurile de import s-au epuizat. Conducerea Spitalului Colentina spune că a împrumutat 30 de doze de vaccin de la o altă unitate medicală, ca să poată trata cazurile.
prin telefon: DANA IONESCU, dir. medical Spitalul Clinic Colentina: "Am încercat sã facem achizitii de la Unifarm, de unde ne aprovizonãm, ni s-a spus cã nu au pe stoc, sã mai asteptãm, cã sunt în discuþii cu diversi importatori!"
Unitățile medicale care nu au vaccinul trimit pacienții cu plăgi la spitalele de urgență.
BOGDAN OPRIȚA, purt. de cuv. Spitalul Clinic de Urgență Floreasca: "Noi aveam persoane care aveau nevoie cam de 10-15 si acum ne trezim cam cu 20 de persoane, 25 pe 24 de ore! (...) Asta înseamnã un efort, ca sã spunem, asa pentru unitatea noastrã de primiri urgente!"
Probleme sunt și în țară, de la Cluj sau Galați până la Constanța.
MONICA COSTIN, dir. îngrijiri medicale Spitalul Clinic Jud. Cluj: "La nivelul farmaciei spitalului nu mai avem nicio fiolã! (...) E o problemã de-a dreptul cronicã!"
MIHAELA DEBITA, dir. Spitalul Jud. de Urgență ''Sf. Ap. Andrei'' Galați: "S-a terminat si la noi vaccinul antitetanic și nu gãsim nicio firmã de la care sã-l putem achiziționa!"
prin telefon: DAN CĂPĂȚÂNĂ, dir. Spitalul Clinic Jud. de Urgență Constanța: "Cumpãram cu 1 RON de la Institutul Cantacuzino o fiolã, acum, pe piața liberã, se gãsesc cu 100 de RON fiola!"
Potrivit legii, medicii trebuie să-i vaccineze gratuit pe oamenii care se prezintă la camera de gardă cu diferite răni.
Sute de mii de noi doze de vaccinuri împotriva tuberculozei și hepatitei B, disponibile în perioada următoare! Ministerul Sănătății a anunțat că a achiziționat 406.000 de doze de vaccin anti TBC...
Un nou centru mobil de vaccinare s-a deschis astăzi în Sectorul 6 al Capitalei, la Piața Veteranilor! Membrii comunității se pot vaccina doar prezentând cartea de identitate. Serurile folosite sunt Pfizer și Johnson&Johnson. Aici se pot vaccina și persoanele care și-au făcut prima doză în altă parte și doresc să facă rapelul mai aproape de casă.
Cea mai mare tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech pentru România, de până acum! Este vorba de peste un milion de doze, livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Timișoara și Cluj-Napoca.
Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva coronavirusului, Valeriu Gheorghiță a declarat că se așteaptă ca, la sfârsitul lunii mai, începutul lunii iunie...
Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Înalt Prea Sfințitul Calinic, s-a vaccinat împotriva noului coronavirus! Este primul ierarh al Bisericii Ortodoxe Române care a mărturisit că s-a imunizat. ÎPS Calinic a declarat...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019