După actori, și cadrele medicale anunță că vor ieși în stradă! Federația ”Solidaritatea Sanitară”, care reunește majoritatea sindicatelor din domeniul Sănătății, a decis declanșarea unui program de acțiuni de protest, în semn de nemulțumire față de intenția introducerii evaluării personalului sanitar în funcție de performanță. Potrivit unui comunicat al Federației, calendarul de proteste nu a fost dezvăluit, deoarece include "un set de surprize la adresa guvernanților". Sindicaliștii se tem că evaluarea în funcție de performanță poate deveni un instrument de reducere a salariilor și solicită Guvernului garantarea obiectivității evaluării pe criterii de performanță înainte de implementarea măsurii. Pe lista de revendicări se mai află păstrarea drepturilor câștigate, printre cele mai importante fiind dreptul la protecția sănătății și securității lucrătorilor, respectiv la recuperarea forței de muncă, pe care-l asigură concediile de odihnă suplimentare; asigurarea respectării principiilor etice în aplicarea legii salarizării, prin acordarea salariului corespunzător anului 2022 pentru toate categoriile de salariați din sănătate, cel târziu la începutul anului 2020; raportarea tuturor sporurilor la salariul de bază actual; plata gărzilor pe care medicii le efectuează în cadrul celui de-al doilea Contract Colectiv de Muncă cu tariful orar al salariului de bază. În urma amenințării sindicaliștilor, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, într-o conferință de presă susținută astăzi, că, în opinia sa, motivul pentru care sindicaliștii din sănătate amenință cu declanșarea de proteste și chiar grevă generală a fost fundamentat pe baza motivului negocierii contractului colectiv de muncă și nu „neapărat a indicatorilor de performanță”. Potrivit ministrului, blocajul contractului colectiv de muncă e cauzat de „numărul de zile de concediu suplimentar pe care sindicatele le-au solicitat”. Pintea a menționat faptul că poziția ministerului este una deschisă, fiind de acord să negocieze „orice, dar în limitele legii”. Ea a mai adăugat că are convingerea că, după negocieri, „lucrurile se vor aplana”: „Până la urmă avem nevoie de acest contract colectiv de muncă, dar în limitele legii. Sunt convinsă că vom ajunge la o înțelegere”.
Protest, la ușa Guvernului! Membrii organizației de mediu Greenpeace au protestat, miercuri, în Piața Victoriei, față de posibila retragere a dosarului de înscriere în Patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană.
Protest, luni dimineață, în Portul Constanța, după ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare va fi desființată, iar atribuțiile...
De șapte ori mai puține medii de 10, la Evaluarea Națională, comparativ cu anul trecut! Doar 120 din cei peste 123.000 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut nota 10 la ambele probe susținute, respectiv Limba și literatura română și matematică.
Emoții mari, astăzi, pentru viitorii liceeni! Absolvenții de clasa a VIII-a au susținut prima probă a examenului de Evaluare Națională: cea la limba și literatura română. Elevii au avut de rezolvat două subiecte, cu un total de 16 cerințe.
Asociația Forța Fermierilor a organizat, astăzi, un mars de protest cu tractoare în jurul Palatului Parlamentului. Protestatarii cer ca agricultura să fie inclusă în lista de priorități strategice de anul acesta.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019