Date companie
 
 
 
 

Fermierii care au depus proiecte cu finanțare de la Uniunea Europeană trebuie să obțină mai întâi avizul băncii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Octombrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : agricultori, banci, fonduri europene, bani, fermieri, Uniunea Europeana, proiect de finantare
 

Fermierii care au depus proiecte cu finanțare de la Uniunea Europeană trebuie să obțină mai întâi avizul băncii. Agricultorii care cer fonduri europene, dar nu au primit încă bani de la unitatile bancare vor afla din timp dacă proiectul lor este unul viabil și dacă pot obține sumele solicitate. Ei trebuie să obțină mai întâi o scrisoare de confort de la o bancă, prin care vor dovedi că planul lor va primi un credit. Scrisoarea garantează Comisiei Europene că băncile oferă creditul, iar ministerul Agriculturii va avea siguranța că proiectul va fi demarat.

EMIL BOC - premierul Romaniei: "Au apãrut multe situatii în care cei care au câstigat proiecte europene nu pot sã le mai ducã la capãt datoritã imposibilitãtii de a-si acoperi cofinantarea. (...) Si mã refer aici la firmele private.''

Măsura convenită între Guvern și ministerul Agriculturii are rolul de a crește rata absorbției fondurilor europene, care în prezent este de doar 16 la suta.

EMIL BOC - premierul Romaniei: "Invitatia noastrã este de a merge direct la bancã pentru a discuta si negocia conditii pentru luarea creditãrii astfel încât sã poatã lua proiectul.(...)Acolo unde exstã minim de bancabilitate a proiectului, el va fi continuat. Acolo unde nu existã îndeplinite conditiile minimale pentru bancabilitate de proiect, acel proiect se va rezilia."

Astfel, deși aproape toate proiectele fermierilor câștigă dreptul de finanțare europeană, planurile acestora rămân blocate in bănci, care nu le aprobă mai departe creditele.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Tot mai multe negocieri cu banca ( 13 Februarie 2025 )

    Crește interesul băncilor pentru negocierile cu consumatorii! Anul 2024 a însemnat, comparativ cu 2016, o creștere de 23 de ori a disponibilității băncilor de a găsi împreună cu conciliatorii o soluție pentru rezolvarea problemelor semnalate, conform datelor Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar (CSALB). Astfel că, anul trecut s-au înregistrat 989 de negocieri încheiate cu împăcarea părților din totalul concilierilor, iar în 65 de cazuri părțile nu s-au înțeles. Conform CSALB, 301 de cereri au fost rezolvate fără intervenția unui conciliator.

  • Protest cu tractoare, organizat de Asociația Forța Fermierilor la Palatul Parlamentului ( 26 Mai 2021 )

    Asociația Forța Fermierilor a organizat, astăzi, un mars de protest cu tractoare în jurul Palatului Parlamentului. Protestatarii cer ca agricultura să fie inclusă în lista de priorități strategice de anul acesta.

  • Protestul fermierilor, la Ministerul Agriculturii ( 18 Februarie 2021 )

    Mișcările sociale iau amploare, în România! După valul de proteste declanșate de polițiști, ceferiști, angajați din Sănătate și mineri, fermierii ies și ei în stradă, nemulțumiți de lipsa sprijinului financiar din partea statului.

  • Fostul primar Daniel Tudorache, cercetat penal pentru trafic de influență și spălare de bani ( 21 Noiembrie 2020 )

    Fostul primar al Sectorului 1 din București, Daniel Tudorache, eliberat pe cauțiune în valoare de un milion de euro și plasat sub control judiciar într-un dosar de trafic de influență și spălare de bani! Tudorache...

  • Clienții băncilor din Lituania și Estonia, atacați de hackeri români ( 29 Septembrie 2020 )

    Sute de clienți ai unor bănci din Lituania și Estonia, atacați de hackeri din România! 600 de clienți au fost prejudiciați cu 200.000 de euro. Din momentul declanșării anchetei coordonate de procurorii...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2