Vânzările pe internet au început să-i atragă și pe crescătorii de porci din Mureș. Prin anunțurile postate în rețea fermierii nu oferă doar detalii despre animale, ci îi asigură pe cumpărătorii virtuali că le vor duce grăsunii la domiciliu.
MIRCEA CRIȘAN, crescător de animale "Am dat anunt pe internet, fiindcã e mai comodã vânzarea lor. Porci crescuti de casã cu cereale, niciun fel de combinatã. (...) E mai comod pe internet sã nu mai obosim animalele prin piete, timp pierdut, noi suntem tot timpul în ferme si ca sã mergem la o piatã pierdem timp si nu prea se vând."
AMBIANTÃ (dialog vânzãtor-cumpãrãtor): "-Am venit la dumneavoastrã sã cumpãrãm un porc. -Da, avem ecologici, buni. -Ceva calitate ne trebuie. -Calitate, fãrã slãninã, numai carne."
GEORGETA TAMBA, cumpărător "Pe internet ne-am uitat si am vãzut în mai multe locuri si aici, si în altã parte si am venit aici, cã ne-a convenit mai bine si locatia, si pretul, si cã putem negocia."
Potrivit legii, porcii vii nu pot fi vânduți în târgurile de animale din județ. Măsura a fost luată pentru a se evita apariția pestei porcine.
FEGYVERNEKY SANDOR, D.N.S.V.S.A. Mureș "În momentul de fatã este interzisã comercializarea porcilor în târgul de animale. (...) Ideea este de a limita circulatia porcului, în prevenirea si mentinerea unui status de boalã."
Un kilogram de carne de porc în viu costă, pe internet, de la șapte până la nouă lei, iar carcasa se vinde cu zece lei kilogramul. În unele cazuri, vânzătorii le asigură cumpărătorilor condiții de sacrificare a animalelor și transportul.
Asociația Forța Fermierilor a organizat, astăzi, un mars de protest cu tractoare în jurul Palatului Parlamentului. Protestatarii cer ca agricultura să fie inclusă în lista de priorități strategice de anul acesta.
Coadă la benzinărie, după închiderea magazinelor la ora 18:00! Restricțiile de weekend din București și din alte localități în care rata de infectare cu SARS CoV-2 a depășit 4 la mia de locuitori și se apropie...
Mișcările sociale iau amploare, în România! După valul de proteste declanșate de polițiști, ceferiști, angajați din Sănătate și mineri, fermierii ies și ei în stradă, nemulțumiți de lipsa sprijinului financiar din partea statului.
Fermierii care au fost afectați de secetă vor primi sprijin financiar din partea Guvernului! Valoarea totală a sprijinului este de 850 de milioane de lei.
Avertisment transmis românilor de șeful Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila! Oamenii sunt avertizați să nu cumpere Remdesivir de pe internet, deoarece produsul care ar fi de vânzare în online în mod...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019