Preparate tradiționale gustoase și multă voie bună, la Festivalul Tocanului, organizat în localitatea gorjeană Novaci! Evenimentul, aflat la cea de-a treia ediție, s-a desfășurat la poalele Munților Parâng, în perioada 8-9 octombrie. Evenimentul este unul dintre puținele festivaluri din România atestat OSIM. Acesta are ca obiectiv promovarea produselor gastronomice cu specific ciobănesc, în principal a tocanului de Novaci, produs culinar din carne de oaie. Turiștii au putut admira, cu această ocazie, lucrările meșterilor populari invitați la manifestare, dar și prepararea vestitului tocan de oaie, precum și alte produse realizate de gospodarii din Novaci. Tocanul ciobănesc reprezintă hrana crescătorilor de animale din zona montană. Mai multe familii de ciobani și-au etalat măiestria culinară atât în fața unui juriu, cât și în fața oaspeților, care au avut posibilitatea să cumpere și să consume produsul. Devenit o marcă înregistrată încă din anul 2019, preparatul are o însemnătate aparte pentru novăceni.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019