Fetița de 12 ani care, de dorul mamei, s-a înfometat până la moarte pe un pat de spital din Arad, a fost înmormântată la Fântânele, localitatea sa natală. Nici măcar acum, familia copilei nu reacționează. Mama nu se simte vinovată cu nimic, iar bunica- nici atât.
CRISTINA NEGREA, mama fetiței: "Fetița a murit de câteva zile. Ați reușit sã o vedeți? - Nu. - Ce e însufletul unei mame care nu și-a vãzut fetița de aproape jumãtate de an? (plânge) Vã învinovãțiți? Vã simțiti vinovatã de ceva? Cine credeți cã se face vinovat? - Nu știu."
Medicii legiști au confirmat că fetița s-a înfometat intenționat, în speranța ca femeia care i-a dat viață va reveni lângă ea. Mama își lăsase copila în grija bunicii, pentru a putea să muncească în Italia.
ANCA LEVITCHI, medic primar ATI: "Dupã pãrerea noastrã, Monica a ajuns așa în urma unei depresii de abandon. Mama ei, din cauza condițiilor precare, s-a dus sã lucreze în strinãtate. Din ce am vãzut eu la telelvizor, bunica avea condiții cât de cât. Avea o camerã, jucãrii, deci putea gãsi un colț sã ținã și copilul acesta."
Fetița a fost internată la spital anul trecut, în luna septembrie, cu anorexie. Boala s-a agravat, iar copila a ajuns să cântărească doar 10 kilograme, astfel că organele interne i-au cedat rând pe rând.
ANCA LEVITCHI, medic primar ATI: "Mama a stat în spital cu fetița o perioadã de timp, pânã în iunie. De atunci nu a mai venit. Asistentele au sunat-o, pentru cã - în primele sãptãmâni - fetița plângea și spunea- mama, mama, mama. (...) Dupã masã, când rãmânea singurã cu copila, o fãcea idioatã și tâmpitã. Ea fãcea teatru de la 8 la 14, în fața noastrã se dãdea mamã bunã și dupã-masã vorbea urât."
Voluntarii care i-au fost alãturi în ultimele săptămâni de viață i-au cumpãrat sicriul și lumânãrile, pentru că familia fetiței este foarte săracă.
Teaser-ul peliculei “O secundă”, lansat, vineri seară, în București! “O secundă” este o poveste despre rivalitate, concurență, frământări, o poveste despre durerea care macină sufletul omului.
Pandemia i-a afectat psihic grav pe români. Specialiștii sunt de părere că numărul persoanelor care au ajuns în pragul depresiei sau al celor care au decis să își pună capăt zilelor a crescut.
90% din angajații români se simt deprimați și triști, simptome care duc la depresie! Aceasta este concluzia unui studiu realizat la nivel național.
În mini-vacanța de iarnă depresia se accentuează mai mult în rândul oamenilor! Pentru cele mai multe dintre persoane, Sărbatorile de Iarnă înseamnă petrecerea unor momente plăcute împreuna cu prietenii sau familia.
Expunerea la niveluri ridicate de poluare a aerului crește riscul de depresie și suicid! Efectele poluării asupra organismului sunt cunoscute de toată lumea, însă, după analizarea a 25 de studii recente, de către cercetătorii de la University College din Londra, s-a ajuns la concluzia că acest fenomen afectează și sănătatea mintală.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019