Date companie
 
 
 
 

Finanțarea I.M.M.-urilor, dificilă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Iulie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : finantare, IMM, cod, nicolescu, fiscal, cnipmmr, dificultate
 

Finanțarea I.M.M.-urilor de la noi din țară se realizează cu dificultate! Asta susțin reprezentanții Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România în urma unei analize făcută pe baza chestionării a peste 1370 de întreprinzători în lunile martie și aprilie 2015 și aproximativ 1500 de întreprinzători în martie-aprilie 2014. Comparativ cu rezultatele din 2014, se constată o serie de modificări și anume creșterea numărului de întreprinderi mici și mijlocii care au apelat la finanțarea activităților economice prin leasing sau credite bancare, precum și diminuări în rândul întreprinzătorilor care au apelat la autofinanțare și neplata facturilor emise de furnizori.

OVIDIU NICOLESCU, președinte, C.N.I.P.M.M.R. "În continuare finanțarea rămâne una dintre marile probleme ale I.M.M.-urilor din România. În continuare, întreprinzătorii din România obțin mult mai greu și mult mai scump capitalul de care au nevoie, decât concurenții și partenerii lor din majoritatea țărilor europene."

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România vine cu propuneri de măsuri pentru îmbunătățirea accesului I.M.M.-urilor la finanțare.

OVIDIU NICOLESCU, președinte, C.N.I.P.M.M.R. "În primul rând, ne referim la diversificarea și amplificarea serviciilor de garantare și contragarantare, intensificarea și ieftinirea acestora. În continuare, firmele au nevoie de garanții, dar aceste fonduri trebuie amplificate, diversificate și să le ieftinească. A doua categorie se referă la îmbunătățirea politicilor și pachetelor de finanțare pentru I.M.M.-uri și ale băncilor cu capital de stat."

O altă măsură este furnizarea de micro-granturi și micro-credite pentru dezvoltarea serviciilor și meșteșugurilor în mediul rural, prin intermediul unui fond special alimentat total sau parțial din fonduri europene. Reprezentanții Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România au, însă, și motive de satisfacție pentru modul cum au fost analizate și valorificate propunerile I.M.M.-urilor privind noul Cod fiscal în procesul legislativ din Parlament. Printre acestea, se numără reducerea cotei standard de TVA de la 24% la 19% și menținerea TVA de 9% la anumite servicii și produse. Menținerea la 3% a impozitului pentru microîntreprinderi, cu eliminarea propunerii de impozitare suplimentară de 1530 lei pentru fiecare trimestru, pentru microîntreprinderile care nu au salariați.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2